Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najpametniji narod na svijetu su Amerikanci koristeci se onom ZAVADI PA VLADAJ
Da ne prave ratove, propali bi k’o kauc davno, ali neka, cijeli svijet je to dozvolio…
Nemaju problem sa ligistikom da prebace milijarde tona oruzja sa jednog kontinenta na drugi ali imaju problem sa logistikom da prebace hranu u pojedine Africke zemlje ;)
samo oruzjem se postavlja vlastita doktrina i nahodjenje..... sve ostalo je za budale i morone.... u takvom svijetu zivimo.
Pa naravno, sta drugo ocekivati.
Nevjerovatno. Nakon farmaceutske, uspjesno je spasena i vojna industrija. Rat je dobar za biznis, a uvijek ce se naci budale koje ce za neke samo njima znane ideale ginuti.
U kontekstu prodaje oružja, Ukrajina je dobar komercijalni partner. Njoj se daje oružje džabe, a sljedeća popuna praznih hangara oružja ide ZA PARE !! Mašala pameti, mašala...
Biče
Sve je počelo sa Land lease u WWII.Doduše svima (SSSR,UK,KINI,FRANCUSKOJ) je trebalo oružje.Land lease je bio ok za korisnike.Poučeni potražnjom SAD počinju prodavati oružje pri čemu učestvuju u 228 ratova od 1945-1999.Ako ne hraniš svoju hranićeš tuđu vojsku je njihova ideja vodilja
Ukoliko bi ratovi prestali Amerika bi odmah propala. Toliko su dolara nastampali da mogu opstat samo uz pomoc prpdaje naoruzanja i to u enormnim kolicinama, sto i rade trenutno. Ovdje nema izlaza, ili se pomiriti da se u svijetu ratuje da bi opstali, ili prizeljkivati da se ne ratuje i da propadnu a to bi povuklo jos gori rat.
Nije niko kriv vec mentalitet pohlepe i moci. Svaki drugi covjek ce danas 'svoje' opravdati a za 'one druge' naci nekakvu ispriku da ih osudi. Svaki drugi covijek danas ima 'pozitivan standard' za 'sebe i svoje' a 'negativan standard' za 'one tamo'. Plus NACELNIK Binga ima novca da si pali svaku cigaru s novcanicom od 1000 eura i da pusi 2 kutije na dan, a ja jedva srolam i onaj svercani sto ste u podigli cijenu hajkom na svercere.
Najprofitabilniji biznis zasigurno, zakuhas negdje, napravis haos i rat koji se vodi tvojim oruzjem koje prodajes. SAD izvozi 40% svjetskog oruzja, od 10 najvecih firmi vojne industrije svijeta 6 je u SAD-u. U svakom trenutku sirom globusa najmanje je aktivno 10-15 zarista i dijelova koji su u nekom sukobu i ratu. Kome ces prodat metak ako ga nema ko ispalit i kome je u interesu mirno i stabilno stanje obzirom na ove cinjenice?
prije ce biti 60+%
Napravi belaj , širi strah i zaradi prodavajući oružje , 👍
Cijeli svjet u dubokoj recesiji samo ameri profitiraju sa prodajom oružja,doći će i tu kraj jednome.
STRAH KOZE ČUVA stara poslovica
Vjerovatno agenda iz 2023 se nastavlja u 2024!