Nestala podmornica
0

Američka obalna straža: Ovo je nevjerovatno složen slučaj katastrofalnog kvara podmornice

T. K.
Foto: Twitter (John Mauger)
Foto: Twitter (John Mauger)
Američka obalna straža obratila se javnosti povodom posljednjih informacija iz potrage za nestalom podmornicom Titan u kojoj je stradalo pet osoba.

Oni su istakli kako će trebati vremena da se utvrdi specifična vremenska linija događaja u "nevjerojatno složenom" slučaju katastrofalnog kvara podmornice Titan.

"Dužnosnici rješavaju 'nevjerojatno složeno operativno okruženje na morskom dnu'", rekao je dužnosnik američke Obalne straže John Mauger na konferenciji za novinare u Bostonu.

Rekao je da su vozila s daljinskim upravljanjem koja pretražuju "vrlo sposobna" i otkrit će više informacija.

Mauger je rekao da će obalna straža na kraju imati više informacija o tome što je pošlo po zlu s podmornicom i njihovoj procjeni odgovora na hitne slučajeve.

Kontraadmiral Obalne straže SAD-a John Mauger zahvalio je stručnjacima i agencijama na pomoći u potrazi za podmornicom Titan.

"Podrška u ovoj vrlo složenoj operaciji potrage bila je neprocjenjiva. Zahvalni smo na brzoj mobilizaciji stručnjaka za podvodnu potragu i spašavanje te se zahvaljujemo svim agencijama i osoblju na njihovoj ulozi u odgovoru. Također smo nevjerojatno zahvalni na punom spektru međunarodne pomoći koja je pružena", rekao je.

Dodali su da su krhotine, koje su pronađene na morskom dnu, bile "u skladu s katastrofalnim gubitkom hidrauličke komore". Krhotine su analizirali stručnjaci, te su obavijestili porodice putnika.

"Mogu samo zamisliti kako je ovo bilo za njih i nadam se da će ovo otkriće pružiti utjehu u ovom teškom trenutku", rekao je Mauger.

Potraga se nastavlja, a timovi će nastavljati tražiti potencijalni bazni dio ove podmornice i tijela osoba, radi satisfakcije porodica stradalih.