Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Harambaša svaka ti čast na komentarima, napisao si gotovo sve onako kako i ja mislim. Međutim diskriminacije nad ženama ima i u nažalost demokratskijim zemljama od Egipta, ovo je postao po meni jedan globalni problem. Ni u nas u Bosni situacija nije ništa bolja.
@ OPET JA NASTAVAK Dopuna izgubio sam jedan dio 3/Da se izbore da jedna od tih clanica ima stalno mjesto pri UN-u sa pravom veta kao sto ima Amerika,Rusija,Kina,Francuska,i Engleska jer ko to zastupa interese pri UN-u a cine gotovo trecinu svijetske populacije. 4/Vojni savez poput NATO saveza sa svojom vojnom industrijom kako bi mogli zastititi i odbraniti sbe i time bili respektovani od drugih neprijatelja i zasigurno nebi imali ovo sto imamo sada da gledamo nesrece Palestinaca,Iracana,Afganistanaca,sutra mozda Irana ili Pakistana. Ako si imalo shvatio-la moje vizije onda si prijatelj njima kao i ja ali eto svi mi imamo svojee vizije ili shvatanje ovisno od nas samih. a sto se tice odniosa nasih Bosanaca prema zenama smatram da ima previse diskriminacije ne samo kod nas vec i u susjednim zemljama iz okruzenja sto je nedopustivo i dalje mislima da nase zene,majke i sestre trebaju biti posebno zasticene u drustvu i drzavi jer su one stub porodice i zasluzuju respekt u svemu jadino ih ne podrzavam kada zele ubiti svoje nerodjeno dijete ili kada je u pitanji nemoral i nebriga prema familiji.takodje se mogu uspostaviti mehanizmi prevencije od zloupotrebe povlastenog polozaja u drustvu za sto bi bile sankcionisane zakonom a ne primitivnim odnosom i uzimanjem zakona u svoje ruke to jest zlostavljanjem zato sto su njezniji i fizicki slabiji pol. stgoga i lijep razvod je bolji od loseg i zlostavljenickog zivota>sve su one nase majke,sestre i necije kceri. Najjadniji je muskarac koji silom i zeli kontrolisati suprugu to je dno dna ako nije zasluzio i izgradio svoj autoritet i respekt od svoje supruge na drugi nacin onda je upotreba sile samo dokaz njegove umne slabosti. .
@ OPET JA Ja ne mrzim Arape i nikada ih nisam mrzio ali njihove lidere oni mi se gade jer sun vijecni diktatori. Tamo ih narod nikada nije birao vec su dolazili na vlast iskljucivo nasljedstvom,ustolicenjem kolonijalnih sila i pucem to jest krvavom pobunom drugih frakcija i preuzimanjem vlasti i svi do jednog rade protiv svog naroda a za svoje mindere .Sto se tice Arapa njima treba pomoci da otvore oci i da izaberu lidere koji ce da rade u interesu tog svijeta sa ogranicenim mandatom max 2 termina po 4-5 godina .Ti isti arapski diktatori su razlog sto postoji Alkaida i sva druga sranja jer su ti diktatori prodali interese svojih nacija i zemalja zapadno kolonijalnim silama koja su sada njihova meta i osveta. Ocito ti ne vidis nista i ne kontas prouci malo o tom regjjonu pa ces imati sire vidike a ne usko-ogranicene ulogu Engleske,Francuske,Amerike,Rusije , Portugalije,Spanije i dr, Ja zelim pomoci da arapski svijet ima demokratski biranu vlast od strane svog naroda i da se medjusobnu uvezu i budu jak blok kako bi bili konkurencijski paritet u svijetu a ne samo zato sto imaju naftu kojiu im zapad crpi ,preraduje i oni kupe procenat i sjede na minderima i supljiraju. Ja zelim da ovaj regijon; 1/Ima demokratski izabranu svoju vlast izboranu voljom naroda 2./Da se ekonomski uvezu medjusobno u ekonomsku uniju arapskih zemalja sa jedinstvenom monetom /Nesto poput EU/ a ne kao sada imaju nekakvu Arapsku ligu arapskih diktatora koju niko ne sljivi ni za sto jer se samo tamo medjusobno nadmudruju bez ikakvih zajednickih ciljeva osim kako jedan drugog da pokriju
zaboravih da porucim ovome arapomrscu@ harambasi: ne pravi se pametan,vec ti rekoh na drugom mjestu.previse kenjas i pravis se da si popio svu pamet svijeta.smetaju ti svi arapski lideri,ni jednog haman nisi izostavio na jednom drugom clanku,pa de se matere ti zapitaj gdje to TI zivis,i kako je u BOSNI.za promjenu malo kenjaj o tome,vaznije je za svakoga ovdje sta se desava u bosni.hajde da nam iskopate kakvu anketu koliko BOSANKI je zlostavljano od svojih muzeva???????????
PODAPISUJEM stvarno,kakve se to silne ankete provode u arapskim zemljama u posljednje vrijeme?sve mi nesto tukne i ovaj sa-x na zesce dezinformacije.47%????????halo ba,pa to je skoro svaka druga zena.eno koliko ih zlostavljaju,samo pogledajte neki njihov tv program.mislim....smijesno.a i vama dragi saxovci bi bolje bilo za promjenu napraviti neku takvu anketu(izmisljenu)o nekim zenama u vasem carstvu,hajd pustite se vise arapa,pakistanaca, iranaca i ostalih na kojima skupljate komentare.
Vidi sto ti to znas, mora da su i tebe zlostavljali... heheheh Majmune ti mi znas nesto arapima
Ovo nije tacno... U svim arapskim zemljama zene su polurobovi svojih muzeva
jao Crveni. sto si ti nepismen! I ti bi nesto da \"podapisujes\"! ccccc De ziv bio upisi jos koji razred osnovne... A ako vas ne zanima sta se desava u svijetu pa i u Egiptu ne morate ni citati,niko ne tjera nikoga.
nije indiji nego egiptu :P
Ma boli me ona stvar sta rade u indiji. Njihov problem. Sta sad treba i tamo poslati mirovne snage da brane udate zene od njihovih muzeva??
ako treba ja cu napraviti statistiku da ima 90% pedera u sarajevu ali da su prikriveni : ) i sve ce uredno podapisati ministarstva sva redom samo daj pare :D a ne moraju ni pare, ko ce u hrvatskoj provjeravati jel to fakat podapisalo neko ministarstvo.. bull shit!
Kakav lijep zenski dragulj se krije isa ovog pogleda. Mubarak je Egipatski diktator i vijecni presjednik koga je jedino moguce smijeniti revolucijom .On je kriv za sve pa i ovo o vcemu pisete. Mada je mnogo manje nemorala i prekida trudnoca kod njih za razliku od tzv .civilizacijske legalizacije ubistava djece u utrobama nehumanog odnosa nemoralnih majki i oceva /izuzev silovanja /djece koja se ubijaju iako je to ubistvo prije rodjenja ne shvatljiho i neprihvatljivo i moralno pogubno. Zene treba posebno zastititi u svakom drustvu i drzavi i dati im posebno mjesto jer one odrzavaju ljudsku rasu i covjecanstvo.ja bi bio najokrutioji i najstriktniji prema siledzijama koji maltrreetiraju ljepsi dio ovg naseg zivota. Zastita nasih zena kceri,sestar mora biti prioritet u nasem drustvu.Svakako ne dozvoliti zlupotrebu zastite i privilegija koe bi imale. Nemoral i prostituciju strikno ne dozvoliti jer je to eksploatacija zena najcesce a za to je kriva vlast i drzava.