Pakistan
0

16 mrtvih, više od 50 povrijeđenih u napadu u Kohatu

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Šesnaest osoba, među kojima ima žena i djece, ubijeno je, a više od 50 povrijeđeno u utorak u samoubilačkom napadu auto-bombe na sjedište policije u Kohatu, na sjeverozapadu Pakistana, saopćila je pakistanska policija.

Ubijeno je šest policajaca, četiri žene i šestero djece u vrijeme ramazanskog obroka u gradu koji se nalazi u blizini plemenskih oblasti Khybera i Orakzaija, naveo je isti izvor.

Bilans od 16 mrtvih je potvrdio visoki zvaničnik policije u Kohatu, Dilawar Bangash, i dodao da se radi o 54 povrijeđene osobe.

Niko još nije preuzeo odgovornost za napad u Kohatu, ali su talibani preuzeli odgovornost za drugi napad koji se desio u ponedjeljak, kada je poginulo 19 ljudi, od kojih devet policajaca u Lakki Marwatu, u pokrajini Khybert. Oni su najavili da će nastaviti s napadima na snage sigurnosti.

"Mi gađamo pakistanske snage sigurnosti zato što je vlada odobrila da nas gađaju američke bespilotne letjelice", rekao je u telefonskom razgovoru AFP-u glasnogovornik pakistanskih talibana, Azam Tariq.

"Mi ćemo nastaviti sa samoubilačkim napadima na snage sigurnosti. Civili ne treba da im se približavaju", dodao je on.