Luka Karadžić
0

Žalba protiv izručenja ICTY-ju podnesena

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Luka Karadžić, brat haškog optuženika Radovana Karadžića, potvrdio je Radiju B92 u nedjelju da su odvjetnici u petak podnijeli žalbu na rješenje o izručenju Haškom sudu.

Karadžićev odvjetnik Svetozar Vujačić ni u nedjelju nije želio potvrditi je li u petak navečer poštom poslao žalbu, kako je to najavljivao prošlih dana, iako je to još iste večeri potvrdio beogradskoj "Politici".

Novinarima okupljenima ispred zgrade Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu, u čijem je pritvoru Karadžić od ponedjeljka navečer, Vujačić je kazao da će, prema njegovu mišljenju, njegov branjenik tu boraviti do "srijede ili četvrtka". "Imam dosta razloga tvrditi da se izručenje neće dogoditi u ponedjeljak", rekao je Vujačić.

Glasnogovornica Okružnog suda Ivana Ramić rekla je novinarima da će se u ponedjeljak ujutro znati je li na rješenje o ispunjenosti uvjeta za Karadžićevo izručenje Haškom sudu stigla ikakva žalba, te da je važno samo to je li ona upućena do petka u ponoć, prenijela je Hina.

Izvanraspravno vijeće Specijalnog suda, nakon prijema žalbe, o njoj mora odlučiti najkasnije u roku od tri dana, a konačno rješenje o izručenju potpisuje Ministarstvo pravosuđa Srbije.