Regija
0

Zagreb Pride 16. juna pod sloganom "Imamo obitelj"

FENA
Zagreb Pride, društvena i politička manifestacija koja proteklih jedanaest godina ukazuje na diskriminaciju i nasilje na osnovi spolnog i rodnog identiteta te seksualne orijentacije, održat će se 16. juna na zagrebačkim ulicama pod sloganom "Imamo obitelj! Hiljadljetni hrvatski san".

Glavni dio manifestacije, "Pride Week", održat će se od 8. do 16. juna, a Povorka ponosa počinje okupljanjem u 14 sati na Trgu žrtava fašizma i završava javnim skupom i koncertom na Zrinjevcu.

Ovogodišnja tema je obitelj kod lezbijki, gejeva, biseksualaca, transrodnih, interseksualnih i queer osoba (LGBTIQ) koji, ističu organizatori iz Udruženja Zagreb Pride, odbijaju biti nevidljivi i neravnopravni, te slušati poruke da njihove obitelji ne postoje.

"Naša vizija je prihvaćanje, naša želja je jednakopravnost, naša potreba je solidarnost. To su vrijednosti na kojima bi trebale počivati sve obitelji, životne zajednice i partnerstva izgrađena na ljubavi, a ne na mržnji. Mi ćemo izboriti svoje pravo da uređujemo svoje živote kako želimo", ustvrdili su u najavi 11. Zagreb Pridea.