Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pravi je to grad europski nastrojen
Grad Zagreb i njegovi građani su glede kulture,ophođenja,medjuljudskih odnosa na svjetskom nivou, europska metropola.
Znaci Islam nije bio zvanican ni u vrijeme Osmanlijske vlasti u Hrvatskoj (15. 16. vijek)?! Ili mozda te teritorije trebaju vratiti Bosni!
https://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatske_zemlje_pod_osmanskom_vla%C5%A1%C4%87u
Hrvatska je u potpunosti integrirala muslimane i institucionalno regulirala njihova vjerska prava isto kao i vjernicima katolicima npr. Priznata su nacionalna manjina prema Hrvatskom Ustavu. Između ostalog imaju pravo na vjeronauk u školama i td. Poznata je Islamska gimnazija Dr A.Smajilović u Zagrebu.Na zadnjem popisu iz 2011 godine u Hrvatskoj živi 31.479 muslimana Bošnjaka a od toga njih 9647 se izjasnilo nacionalno Hrvati islamske vjeroispovjesti. Lijepo je biti musliman u Hrvatskoj!
sad hrvati na 100 godisnjicu trebali bi ozbiljno razmislit o zabrani istog
@hemeroid@očistili su oni sebe i svoju lipu od ciganske gamadi mirno dišu i rade sami za svoju državu ,šteta što se stalo pred B.Lukom
Zar oni još uvijek postoje u Republici Hrvatskoj?
"...samo Austrija, može podičiti tim velikim jubilejom" :-) Kao da prije 100 godina Hrvatska nije bila dio Austrije i kao da su nezavisno od austrijskog carstva donosili nekakve odluke. I zbog te poznate stogodisnje katolicke ljubavi prema muslimanima, svih 16 muslimana u Hrvatskoj uzivaju kao svoji na svome. Originalni, tisucljetni cinizam, Croatian style. Blago onome ko ih ne zna.
Jeste, bila je dio Austrije. Ali je imala široku političku autonomiju unutar zasebnog teritorija koje je obuhvaćala Kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija. Kao trojedna kraljevina imala je svoje zakone koje je donosio Sabor. Zemljom su u autonomnim poslovima upravljali Vlada, Ban i Sabor. Pa je tako hrvatski Sabor priznao islam 1916. godine, dok je Austrija islam priznala ranije, 1912. godine. Ali, hajde ti to objasni zaslijepljenom velikosrpskom nacionalisti.
Sve ste vi imali, rodila vas majka. Nije takve autonomije svijet vidio do vase. I kraljevina bez kralja ste bili. Imas li jos nekih povijesnih cinjenica pri ruci?
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
NEMOJTE ZABORAVITI UGROŽENE NARODE UKLJUČUJUĆI SLIJEDEĆE: -Bošnjake muslimane Sandžaka na čelu sa muftijom Zukorlićem, -Predstavnike Islama iz Republike Kosovo.
Iskreno mi se ne mozemo usporedjivat sa drugim zemljama jer migranti samo prolaze kroz nasu zemlju, a u nekim zele ostat..nikada RH nije imala ista protiv muslimana ili islama dok je 90% stanovnista katolika, ukoliko bi ostalih 10% zahtjevalo ili cinilo stvari koje cine u nekim drugim drzavama, tolerancija bi nestala i pojeo bi ih mrak...ali BiH muslimani nisu kao ostali jer zive ovdje na Zapadu stoga ne vidim razloga da ne budemo dobri sugradjani. I u proslosti smo suradjivali 40-ih su se izjasnjavali kao hrvati muslimani, da su ostali u RH nikad ne bi imali ovu tvorevinu za koju samo dragi Bog zna kako je jos uvijek sklepana
svaka cast hrvatskoj....evo kao rodjendanski poklon poslat ce im srbi 250 000 islamista :))))
@susjed iz Hrvatske ....cestitke susjedima...samo imam primjedbi...muslimanima u zagrebu su potrebne bar pet dzamija...zasto se ne omoguci muslimanima u zagrebu da ispovjedaju svoju vjeru?
cuj islamista ?? ja kontam srbi gaje cetnike jeste to svi presli na islam