Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nestalih tokom rata u Hrvatskoj ima nesto 1600, 1700. Pa prosle godine je na TV tadasnji premijer Milanovic rekao da je vise od polovine nestalih srpske nacionalnosti!! Pa cemu vise ovakvi clanci gde samo Srbi ubijaju, ruse i siluju!? Polovina onih kojima se i danas traze kosti po Hrvatskoj su Srbi!
U vezi tih koncentracionih logora u Srbiji i slicnih budalastina... To su bili zarobljenicki logori, u Stajicevu i gde vec, zatim regularan zatvor u Sremskoj Mitrovici. Zanimljivo je to da je oko 1000 hrvatskih, ajde nazovimo ih branitelja, zarobljeno, smesteno u te logore zatvore i onda su se svi lepo zivi i zdravi vratili u Hrvatsku posle nekoliko meseci. Koliko znam stradalo je nekoliko ljudi od bolesti ili posledica ranjavanja tokom borbi.
@lik5 trebalo je pustiti hvate da mirno npuste jugoslaviju, nije trebalo ni napadati vukovar. zao mi je svih stradalih. mnogo smo krivi, a bogami krivi su i drugi, i vrlo je sve to kompleksna stvar... konkretno na tvoje pitanje. pa ovako, 1991. godine kad je bila bitka za vukovar, pravno gledano: vukovar je deo jugoslavije, jedina regularna vojska je JNA, hrvatske snage su pobunjenici, te je stoga sasvim legitimno bilo zarobljenike smestiti bilo gde na teritorji jugoslavije, pa i u srbiji.
@lik5 slazem se za mnoge stvari. rat je bio dugotrajan proces, prvih meseci verovatno su hteli samo sacuvati jugoslaviju, kada je odlazila slovenija, posle su hteli napraviti veliku srbiju od ostataka jugoslavije. dubrovnik su hteli osvojiti i prikljuciti, iako srba nije bilo... znaci velika je odgovornost srpskog rukovodstva. a sada gresi hrvatske strane: zasto uopste razbijati zemlju od 22 milona stanovnika, zasto nasilna secesija. zasto ne sacekati neku godinu pa smenicemo milosevica...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Koja ste vi banana drzava kad ova Anadolija moze ovako masovno da truje preko najposecenijeg portala. A agencija Anadolija bi mogla da ode u svoju Anadoliju u Aziji i da tamo siri istinu, posto su vam medijske slobode i demokratija jaca strana.
Ne mogu prežalit što se stalo kod BL, što i susjedima nismo omogućili mirniji život ...
Kako Hrvati znaju napraviti marketing, to je nevjerovatno... ne potcjenjujem zrtve, ali u Vukovaru je stradalo 260 ljudu... S druge strane imamo jedan Prijedor u kojem stradalo najmanje 20puta vise ljudi, ali jednostavno Bosnjaci to ne znaju prezentovati... Teško da su i svi Bošnjaci čuli za strahote Prijedora, a kamo li neko drugi...