Regija
31

Vučić: Želimo što više Sarajlija u Beogradu

SRNA
Aleksandar Vučić (Foto: AFP)
Aleksandar Vučić (Foto: AFP)
Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će prilikom predstojeće posjete BiH predložiti kolegama u Sarajevu konkretne stvari u vezi sa ekonomskom saradnjom, s obzirom da dolazi sa ministrom finansija Lazarom Krstićem.

Vučić je rekao da je BiH veoma važna za Srbiju, koja sa tom zemljom ostvaruje mnogo veću trgovinsku razmjeru nego sa Velikom Britanijom.

On je istakao da je BiH mnogo važniji partner od nekih zapadnih država, a, osim toga, u toj zemlji živi milion i po Srba.

"Za nas je veoma važna regionalna stabilnost i želimo najbolje moguće odnose sa BiH", rekao je Vučić za Televiziju Pink.

On je naveo da želi da vidi biznismene iz BiH u Beogradu, kao i srpske biznismene u Sarajevu i Banjoj Luci.

"Želimo da imamo dobre odnose. Ne mora to biti neka velika ljubav, nego razumijevanje i da jedni drugima ne želimo zlo. Želimo što više Sarajlija u Beogradu", rekao je Vučić.

On je dodao da želi da i BiH učestvuje na projektu "Beograd na vodi".

Vučić u utorak, 13. maja dolazi u jednodnevnu posjetu Sarajevu na poziv predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande.

Osim razgovora sa Bevandom, Vučić bi trebalo da posjeti i Predsjedništvo BiH, Saborni hram Rođenja Presvete Bogorodice, Begovu džamiju i Baščaršiju.

Ovo će biti prva Vučićeva posjeta nekoj zemlji, od kada je izabran za premijera Srbije.