Regija
0

Vučić razgovarao s Milanovićem, nada se dogovoru

FENA
Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Srpski premijer Aleksandar Vučić razgovarao je danas s hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem i najavio da će te razgovore nastaviti, te da će nastojati da naprave dogovor, javlja Tanjug.

On je nakon sjednice Biroa za koordinaciju službi sigurnosti izjavio novinarima da je s Milanovićem razgovarao dulje od pola sata neposredno prije konferencije za tisak.

"Imali otvoren razgovor, nastavit ćemo razgovarati večeras, noćas, sutra ujutro i nadam se da ćemo uspjeti postići dogovor kojim bismo izbjegli provođenje bilo kakvih jednostranih akata, sankcija, recipročnih mjera, ili bilo kakvih drugih mjera protiv bilo kojih zemalja", istaknuo je Vučić.

On je prenio da je saslušao Milanovića i da je razumio što je njegova muka, ali da se "mi suočavamo s tim svakodnevno i da smo imali to i u većem obliku".

Srbija će, dodao je, pomoći koliko god može, ali ne može i ne želi određivati izbjeglicama kuda će ići.

"Mi se trudimo poštivati njihovu slobodu kretanja unutar zakonskog prostora Republike Srbije. Gledat ćemo da svaku vrstu dogovora napravimo, jer razgovor i dogovor su uvijek bolji od svađe i sukoba i bilo kojih mjera", ukazao je Vučić.

Nije želio reagirati na izjavu premijera Milanovića "šaraj brate, šaraj", jer to, dodao je, ne razumije.

Također je naveo da je razgovarao i s europskim dužnosnicima, pitajući komesare gdje je to Srbija pogriješila, pa da je prouzrokovala protupravnu mjeru.

Odgovor je, kako je prenio, bio da Srbija nije pogriješila ni na koji način i europski dužnosnici su obećali da će reagirati.