Regija
0

Vučić o odluci UNESCO-a o Kosovu: Nisam razočaran rezultatom, ali jesam postupkom

Anadolija
Aleksandar Vučić (Foto: EPA)
Aleksandar Vučić (Foto: EPA)
Upitan da prokomentariše reakcije zvanične Prištine, Velike Britanije i SAD-a na odbijanje prijema Kosova u UNESCO, koji su izrazili razočarenje odlukom, premijer Srbije Aleksandar Vučić je rekao da on nije razočaran rezultatom, ali da je razočaran postupkom koji se vodio.

"Meni je žao što su svi oni toliko razočarani, ja nisam razočaran, bar ne rezultatom. Razočaran sam činjenicom da su svi oni u postupak ušli ne pitajući Srbiju, ne obavještavajući Srbiju i očekujući drugačiji rezultat. Tu kuknjavu i žalopojke, koje slušam iz Prištine, neću da komentarišem", rekao je Vučić.

On je dodao da se zvaničnici u Prištini sada "predstavljaju kao velika žrtva, a da sa srpskom delegacijom u Briselu o tome nisu htjeli ni da razgovaraju".

"Čak nam je prećeno da će reći da lažemo, ako kažemo da smo takvu temu pokretali, pa kako sad, pošto su bili sigurni da će da nas ponize i još jednom Srbiju zgaze, pošto se to nije desilo, šta sada, treba da izigravaju žrtvu", upitao je Vučić.

Ponovio je da Srbija na uvrede, uvredama neće da odgovara te da je za Vladu koju predvodi važno da se dijalog u Briselu nastavi.

"To što vidim da brojni evropski zvaničnici također plaču, šta da im radim, to je njihova politika, oni su priznali nezavisnost Kosova, ponašaju se u skladu sa svojom politikom i Srbija se ponaša u skladu sa svojom. Nije i neće priznati nezavisnost Kosova", zaključio je Vučić.