Propust za koji će neko odgovarati
12

Vođa navijačke grupe "Alkatraz" na postizbornom slavlju SPS-a

SRNA
Aleksandar Vavić (bijela majica, lijevo, iza Ivice Dačića) (Foto: Blic)
Aleksandar Vavić (bijela majica, lijevo, iza Ivice Dačića) (Foto: Blic)
Vođa navijačke grupe "Alkatraz" Aleksandar Vavić, koji je osuđen na godinu dana zatvora i iza sebe ima čak 12 krivičnih prijava, učestvovao je u postizbornoj proslavi Socijalističke partije Srbije i njenog lidera Ivice Dačića.

Ivica Dačić je izjavio da će zbog ovog propusta posljedice snositi oni koji su odgovorni za sigurnost u SPS, navodi Blic.

Vavić, jedan od vođa navijačke grupe "Alkatraz", osuđen je na godinu dana zatvora u Prvom osnovnom sudu u Beogradu jer je u januaru 2005. godine u beogradskom naselju Karaburma nožem ranio Stefana Gajića. Iza sebe ima krivične prijave za nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja, nanošenje teških tjelesnih povreda i razbojništva.

Aleksandar Vavić je u februaru prošle godine ranjen u "sačekuši" preko puta Pete beogradske gimnazije na Tašmajdanu. Beogradski mediji su tada pisali kako policija pretpostavlja da su u pozadini obračuna neraščišćeni odnosi u poslovima s drogom. 

Vavić je poznat široj javnosti i kao jedan od vođa navijača "Crvene zvezde", koje je nakon sukoba napustio. Za kratko vrijeme postao je lider najjače navijačke grupe na Partizanovom jugu. 

U oktobru 2009. godine tadašnji Republički javni tužilac Slobodan Radovanović podnio je Ustavnom sudu Srbije prijedlog za zabranu rada i djelovanja 14 ekstremnih podgrupa navijačkih klubova "Partizana", "Crvene zvezde" i "Rada", među kojima je i Vavićev "Alkatraz", ali o tom prijedlogu još nije odlučeno.