Istaga u toku
1

Tužilaštvo KS nastavlja istragu o pucnjavi u kojoj je ustrijeljen maloljetnik, ispitane tri osobe

N. Ž.
Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba
U Sarajevu se 17. marta desila pucnjava u kojoj je ustrijeljen maloljetnik, a mjesec i pol nakon još nisu pronađene osobe koje su uradile ovo krivično djelo.

U međuvremenu se portalu Klix.ba javio i otac ustrijeljenog maloljetnika, koji je ponudio nagradu od 10.000 eura za informacije koje bi pomogle u identifikaciji osobe koja je pucala na njegovog sina, budući da počinitelj nije uhapšen.

"Obećavam nagradu onome ko nam pomogne, jer ni nakon mjesec dana policija nije uspjela identificirati osumnjičenog niti pokazuje interes za to", kazao je.

Rekao je da ne zna da li ga neko štiti i tvrdi da je ovo jedini način da sazna razlog napada na njegovo dijete i ko je nalogodavac.

"Molim da se javi meni ili policiji. Novac ću dati javno", dodao je.

Klix.ba je kontaktirao Tužilaštvo Kantona Sarajevo, gdje je rečeno da je istraga još u toku.

"Obavještavamo Vas da zbog krivičnog djela izazivanje opće opasnosti iz člana 323. stav 1. KZ FBiH i krivičnog djela laka tjelesna ozljeda iz člana 173. KZ FBiH, koja su izvršena dana 17.03.2024. godine oko 20,25 sati u ulici Muse Ćazima Ćatića, općina Stari Grad, a na štetu jedne maloljetnje osobe, Tužilaštvo i MUP KS su poduzeli više radnji, između ostalog, saslušano je više svjedoka, ispitana tri prijavljena lica, oduzeto je više zapisa sa video nadzornih sistema, telefona i dr., a u narednom periodu nakon pribavljanja medicinske dokumentacije od strane KCUS, te dokaza koji su pohranjeni na sudu, tužilaštvo će izdati naredbe za više vještačenja, a sve u cilju donošenja ispravne i zakonite tužilačke odluke", piše u odgovoru iz Tužilaštva KS.

Podsjetimo, mladić je ustrijeljen u potkoljenicu i zadobio je teške tjelesne povrede.