Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa da nisu oteli teritoriju od Bosne, ne bi imali problem spajanja. Pa svako ko otvori kartu, vidi da je nelogično da je jednoj državi (odnosno Socijalističkoj rebublici Hrvatskoj) dato toliko obale, koja očigledno ne bi trebala da je njena. Mene je to kopkalo još kada smo učili geografiju u onoj nam zemlji. ..Sada znam da dječije oči često jasnije vide istinu, od očiju odraslih i sada mi je jasno zašto me je kopkalo. Gospoda iz HR koja toliko galame na Tita i vrijeme iza nas, su zapravo realno najbolje prošla, jer su pored amnestije (pošto su sve članice sila osovine plaćale ratnu odštetu osim NDH) ostvarili i teritorijalnu ekspanziju, a na kraju priče dobiše i etnički očišćenu zemlju i članstvo u EU. I malo im...
pa nemoj misliti da se hrvatska izvukla.....zato sad imaju slucaj "lex perkovic"...slovenija povratila piranski zaljev i one granicne rijecice...talijani dobili dozvolu da pecaju u citavom jadranu i ne samo to mislim da ce imati pravo i da crpe naftu i plin ako vec nisu poceli...srbija se vratila na one polozaje prije promjene toka dunava...ostaje da vidimo kako ce proci bosna ali vjerovatno ce bosna popustiti zato sto imamo "domace izdajnike"
Pa imali smo domaće izdajnike i u SR BiH.. Da nismo, ne bi danas pričali o Pelješkom mostu, ali dobro, bilo pa prošlo.. Granice nastaju i nestaju. Jedina konstanta istorije je da konstante nema.. Vrijeme prije ili kasnije sve sruši i zatrpa, da bi stvorilo prostor za nešto novo, tako da je za mene lično pojam "izvukla" relativan i privremen, gledano sa aspekta naroda i država, ali dosta fiksan i trajan ukoliko se posmatra iz ugla životnog trajanja prosječnog čovjeka... Zato treba uživati u trajanju koje nam je na raspolaganju, nezavisno od izvlačenja onih kojima je trenutno as u ruci.. :)
Pa ako ćemo čaćkati oko granica onda treba Hrvatksa da zna da je BiH pripadala skorom cijela Dalmacija. Tačnije od Dubrovnika pa sve do splita. Samo naši političari su nepismeni pa im ne znaju začepiti ustai zaprijetiit. Ako hoće nove granice bujrum, ali onda neka i Bosna dobije svoje granice. Dakle Bosni neka se vrati Sandžak. Sutorina sa Herceg novim i Igalom, Dalmacija. Eto neka Hrvatska uzme nazad svoj dio krajine koji je nekada njoj pripadao. Šta ste se više uhvatili Bosne.
sve si u pravu lejla..samo je za tog vakta bih bila srpska...sad je drugo vrijeme,drugi obicaji :))))
Ne može čovjek disati od ovih koji nam minuse udaraju.
PRIKAŽI ODGOVORE (15)
vec sam jednom pisao,hrvatska je jedina zemlja koja je primljena u eu a ima granicne probleme sa skoro svim svojim susjedima...mislim da su hrvati nasjeli na pricu da ce im eu pomoci to rijeiti pritiscima na susjedne zemlje ali mislim da su se zahebali i to zestoko...prvi poraz su vec dozivjeli od bih kad im je zabranjen uvoz robe bez eu standarda...u srbiju tu robu nisu ni pokusali izvoziti vec je tamo proizvode a to ce morati i u bih
Moja država prvo treba da dobije svoju definiciju, to jest da znamo da li živimo u republici ili u nekoj teokratskoj državi, jer se u ovoj državi i hodže i popovi mješaju tamo gdje ne treba, to jeste mješaju se u njeno vođenje. Nakon što dobijemo definiciju naše države, potrebano je da sredimo sve probleme koji se nalaze u njoj, a siguran sam da svi znaju o kojim problemima govorim (ukidanje entiteta, ukidanje tročlanog predsjedništva, plus još mnoge druge stvari). A kada završimo sa ovim stvarima, tek onda ćemo prekrajati granice, to jeste uzet ćemo ono što je naše uvijek i bilo. Od Crne Gore ćemo uzeti natrag Herceg Novi, kojeg je naš kralj Tvrtko I Kotromanić osnovao 1382 godine, a kojeg su nam nepravedno uzeli prije nekoliko decenija. Onda ćemo da povratimo naše nekretnine koje se nalaze širom bivše Jugoslavije, te ćemo jednom za sva vremena da riješimo problem sa gradom Neumom. Ovo nisu svi problemi koje imamo i koje treba riješiti, već je ovo samo početak.*
iz kojeg se ti stoljeća javljaš?
Ja govorim o onim djelovima koji su bili pod upravom naše Bosne, a porediti Hitlerovu Njemačku koja je okupirala pola Evrope je u najmanju ruku smiješno, ako ne i žalosno.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ova popuslicka ce nas zedne preko vode prevesti.
Moja država prvo treba da dobije svoju definiciju, to jest da znamo da li živimo u republici ili u nekoj teokratskoj državi, jer se u ovoj državi i hodže i popovi se mješaju tamo gdje ne treba, to jeste mješaju se u njeno vođenje. Nakon što dobijemo definiciju naše države, potrebano je da sredimo sve probleme koji se nalaze u njoj, a siguran sam da svi znaju o kojim problemima govorim (ukidanje entiteta, ukidanje tročlanog predsjedništva, plus još mnoge druge stvari). A kada završimo sa ovim stvarima, tek onda ćemo prekrajati granice, to jeste uzet ćemo ono što je naše uvijek i bilo. Od Crne Gore ćemo uzeti natrag Herceg Novi, kojeg je naš kralj Tvrtko I Kotromanić osnovao 1382 godine, a kojeg su nam nepravedno uzeli prije nekoliko decenija. Onda ćemo da povratimo naše nekretnine koje se nalaze širom bivše Jugoslavije, te ćemo jednom za sva vremena da riješimo problem sa gradom Neumom. Ovo nisu svi problemi koje imamo i koje treba riješiti, već je ovo samo početak.
Nijedan problem nije nerješiv tako da naši izabrani prestvanici trebaju znatu šta hoće. A Hrvatska to očigledno zna. Ne prave oni most da bi nama pakostili nego iz strateških raloga, da povežu Dubrovnik sa ostatkom jadranske obale da bi u budućnosti odvratili Dubrovnik od eventualnog osamostaljenja s obzirom da je državnost Dubrovačke republike starija od Hrvatske.
kraftwerk, drago mi je da pročitam tvoje mišljenje koje je svakako utemeljeno, ali to što nas EU zaobilazi, uzroke prvo treba tražiti u nama samima pa onda eventualno druge kriviti, svako gleda svoj interes i na to ima pravo, dok se naši političari teatralno prepucavaju oko nebitnih stvari i drže podijeljeni narod kao taoce kako bi lakše vladali i "hapali". Pored tvojih, ima još mnogo suvislih komentara ovdje, tako da se mogu izvesti neki zaključci, pozdrav.
vesna pusić - jedno od najvećih govana u hrvatskoj politici, pijun brisela koja bi i rođenu mamu prodala za pet maraka. na žalost i većina drugih hrvatskih i općenito balkanskih političara je ista
na pricu o granici jos nije stavljena tacka. sretnici ostaju u eu
Naravno da sa nama treba razgovarati. Mi i ne znamo drugačije. I ne samo o tome.