Slovenija
0

Veće kazne vozačima koji se zaustavljaju u tunelima

FENA
Slovenska policija ubuduće će strogo kažnjavati vozače koji se za olujnog nevremena i tuče zaustavljaju u tunelima i ispod nadvožnjaka jer tako izazivaju opću opasnost u prometu u želji da zaštite svoja vozila od oštećenja, javili su u ponedjeljak slovenski mediji.

Budući da je masovna pojava takvih prekršaja zabilježena i prošle subote, kad je državna agencija za autoceste morala višekratno zatvarati tunele zbog kolona i zastoja što su ih izazvali vozači koji lim na svojim automobilima cijene više od sigurnosti u prometu, donijeta je odluka da se snimke nadzornih kamera, iz tunela koji su zatvarani, predaju policiji.

Zbog nevremena s tučom koja je na nekim mjestima bila veličine kokošjih jaja povremeno je dolazilo do zatvaranja pet tunela između Maribora i Ljubljane jer su se vozači u njima zaustavljali, izazivajući kolone, gužve i opću opasnost. Neki amaterski snimci do kojih je došla policija pokazuju da su se neka vozila u tunelima čak okretala ili vozila unazad, za što je predviđeno 250 do 300 eura kazne i davanje kaznenih bodova koji postupno vode do gubitka vozačke dozvole.