Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Može li neko napisati i jedan pozitivan komentar ili su vam životi toliko jadni da svoju frustraciju ispoljavate u virtuelnom svijetu?
@vlado.nine ...sve dok nečiji izbor ne ugrožava druge, držim da nemamo pravo sudit lični izbor. do svih oblika tradicije, nacije i vjere držim ko do snijeg aiz 1613 godine. ali cijenim održanu riječ.
@vlado.nine ...ne sporim uopće našu posvemašnju zaostalost. ali babin "izbor" je lako mogao bit napušten kad je babo "preselio". ipak, nije...
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
...ode zadnji đetić "odriječi"...
u cijeloj prici jedino bitno je da je ona dala obecanje ocu i ispunila. to dal se trebala udavati i imati potomke je totalno nebitno. koliko idiota je porodjeno i dan danas trose vazduh za badava je vise nego ocigledno,....i koji nicim nikada nece doprinijeti ni sebi ni svojim bliznjima. a da ne pricamo o tome ko ima casti i obraza da ODRZI KOJE OBECANJE
Neki će od nas umrijeti kao "virđini"...hoču da se ženim, hoooću, hooooooću, moram vakat mi je, ali nemam posla, neće me ni jedna, a i ta jedna koja bi me htjela ne radi....Hoču da se ženim neću da budem viđin...
Bez potomstva je zalud čuvala prezime..
selo i obicaji, lijepo je cuvati tradiciju...nas problem je, sto je donose u grad pa onda seoske obicaje ispoljavaju na asfaltu.
"U području oko Knina" e Bogami više tamo neće nikad bit "virdžina" jer tamo više ne živi narod koji ima tu bolest.
Zanimljivo je to da je htjela da sacuva prezime. Pa mogla je to da uradi i sa udajom. Jednostavno ne prihvatis muzevo prezime, radjas djecu, super ti. Ili prihvatis dva prezime. Dugo je vala i zivila. Da je udata bila, mozda bi umrla davno. Ili bi joj muz davno umro, jedno jest.
Pokoj joj dusi i laka joj crna Zemlja.Mi na Balkanu bez izuzetaka smo jos uvijek robovi primitivnih tradicija,dali htjeli prizanati ili ne,virdzina Stana Cerovic je bila robinja jene takve.
Zagorila ko roštilj na Čevljanskoj koridi:)))
A bozo vreco?
otima se stana, a ona ce, nemoj ziko, vidjecete me tata, tata, tatatadadadada...
Taj obicaj je postojao i u hercegovini
prvi put čujem za ovaj običaj
Jeste, to je bilo davno nekada.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Čojstvo i junaštvo na djelu ....
neka je...i bila je gadna