Slijedi saslušanje
102

Ubica iz Mladenovca u policijsku stanicu priveden u čarapama i bijelom kombinezonu

D. Be.
Foto: Telegraf.rs/Nikola Anđić
Foto: Telegraf.rs/Nikola Anđić
Osumnjičenog za ubistvo osam osoba na području Mladenovca, Uroša Blažića, policija je privela u policijsku stanicu u Smederevu.

Dovezen je pod jakim policijskim snagama, a hodao je u čarapama, bez cipela i odmah je uveden u policijsku stanicu.

Kako javlja Telegraf.rs, tu će i biti saslušan u tužilaštvu koje dijeli zgradu sa policijom. Bit će mu određeno policijsko zadržavanje od 48 sati nakon čega će biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Smederevu.

Prema nezvaničnim informacijama, policija ga je vodila da pronađe i preda pušku kojom je pucao, pa je iz tog razloga u stanicu stigao tek u kasnim popodnevnim satima.

Telegraf piše da je Uroš B. sinoć bio sa društvom u školskom dvorištu kada se posvađao sa njima. Otišao je do kuće i uzeo automatsku pušku, a potom se vratio do društva, pucao na ekipu koja je pravila roštilj, zatim sjeo u Mercedes i navodno pucao iz automobila u pokretu.

Navodno, on je kasnije mijnjao automobil.

Inače, osumnjičeni nije osuđivan, međutim, kako saznaju srbijanski mediji, prijavljivan je za nasilje i važio za problematičnog mladića. Navodno, napadač je sin vojnog lica.

Blažić je, kako se sumnja, iz automatske puške i pištolja, ubio u Malom Orašju Marka M. (18), Aleksandara M. (18), N. M. (15), Lazara M. (20) i Nemanju S. (21) koji su se okupili kao bi proslavili to što je Marko postao ujak.

Zatim je sjeo u automobil i krenuo ka selu Dubona, u opštini Mladenovac, desetak kilometar južno do Orašja. Tamo je, nakon svađe u školskom dvorištu ubio policajca Milana Panića (20), njegovu sestru i još jednog mladića.

Nakon što je završio masakr, krenuo je ka selu Šepšin, nekoliko kilometara sjeverozapadno od Dubone, gdje mu se izgubio svaki trag.