Regija
30

U olujnom nevremenu u Makedoniji poginulo 15 osoba

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Najmanje 15 osoba poginulo je u olujama i poplavama koje su prethodne noći pogodile Makedoniju, prenosi AFP, pozivajući se na policiju.

Makedonski Plusinfo.mk prenosi danas da je u nevremenu koje je u subotu navečer zahvatilo Skoplje i okolinu nastradalo najmanje 15 osoba, a kao izvor navodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije. Isti medij je objavio i da se broj žrtava popeo na 22, dok se šest ljudi vodi kao nestalo, ali zvaničnih potvrda nema.

Žrtve su različite starosti i njihova identifikacija je u toku, a potvrđeno je da su iz regiona Sinđelića, Stajkovaca i Smilkovaca, navodi Plusinfo.mk.

Reuters javlja, pozivajući se na neimenovanog policijskog zvaničnika, da je nekoliko osoba poginulo u poplavama tokom noći u Skoplju, uz napomenu da lokalni mediji javljaju da je 15 osoba izgubilo život.

Prema informacijama koje je jutros objavio makedonski Hidrometeorološki zavod, u Skoplju je u posljednja 24 sata izmjereno je 93 litra vode po kvadratnom metru, prenosi MIA.

Prema prognozama meteorologa, područje Makedonije će i danas ostati pod uticajem vlažne i nestabilne vazdušne mase sa Mediterana, koja će poslijepodne i uvečer donijeti promjenljivo i nestabilno vrijeme sa grmljavinom, najprije u zapadnim, a potom i u centralnim i sjeveroistočnim dijelovima, zaključuje makedonska agencija., a prenosi Blic.