Vandali izlijepili naljepnice
0
U Novom Sadu opet "Bulevar Ratka Mladića"
Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
vi ste stvarno najpoganiji Narod u povijesti evrope a i svijeta. kakve srpske zemlje bolan, evropa je vas odavno prokontala i svest ce vas na jedan mali beoseljacki pasalauk, samo polako. kako ono rece vas prorok? ostace vas tek toliko da ce te moci stati ispod jedne vrbe? ili kako? sanjate snove proslosti i cekate na novi svjetski poredak :-). ko da ce se rusiji dopustiti da bude sila kao sto su bili i da zonu uticaja opet prosire na balkan. lazete sami sebe iz opravdanog straha. istina vam nije poznata, a ako jest onda to objasnjava monogo toga. smrdija je zemlja sa najvecim procentom cigana na svijetu, sto isto mnogo toga objasnjava kakvi ste i kako funkcionisete. a zasto je se ono ubila mladiceva cerka jel? zato sto je bila ponosna na vase srbstvo i kao cerka zivotinje koja u tome prednjaci? jel? pa onda onaj herojski plac vaseg heroja nad njenim sandukom, eh bas ste mi heroji neki. vi ste najveci sljam u povijesti svijeta i dabogda da zaluta jedna atomska da vas vise nema...
tumacite isoriju kako vama pase...
Treba,hitno zatraziti smjenu gos,Jovanovica i Bulevar uvrstiti u ustav i zakon,Vojvodine !!!
@SRB III Slusaj istoricaru! Ja zavrsio neku skolu pa mi nesto ostalo u glavi ,medjutim ti lupetas ono sto ti je izlupetao deda Miloje .E to je vec neka nova istorija, jer vi pisete i pricate kako vama odgovara . Pa budalo jedna ovu istoriju ste vi pisali najvise i ja sam samo iznio istorijsku cinjenicu. Da bi sve bilo ok. evo ti nesto iz vasih rukopisa i vasih istoricara. CITAJ I NEMOJ SE VISE JAVLJATI ...Jedan od razloga brzog turskog napredovanja na Balkanu, osim slabosti tamosnjih drzava, bila je i izvesna popustljivost osvajaca prema seoskom stanovnistvu i njihovoj hriscanskoj veri. Mehmed I ostavio je grckog patrijarha u Carigradu, a svim hriscanima dao je autonomiju u okviru sistema „mileta”, odnosno etnicko-verskih zajednica kojima je upravljala crkva. U ta vremena, osmanlijska drzava pokazivala je veci stepen religijske trpeljivosti nego druge zemlje u Evropi, koje su uglavnom zabranjivale ili proterivale pripadnike drugih vera . E OD TAKVIH VODI NASE PORIJEKLO....
@tery vi ste stoka samo bez repa niko pametan se ne stidi svoje proslosti ma kakva ona bila vi tu nesto lupetate o Ilirima, onaj bolid spominje gote pitam se samo dokle moze ici ljudska glupost a najsmjesniji ovaj zztop sto lupeta kako Osmanlije nisu silom sirile Islam a dosli sa vojskom od 100 000 vojnika sto je za to vrijeme bio ogroman broj u Nisu postoji Cele kula, svi znate kako je nastala i od cega je napravljena...spaljivanje mosti Svetog Save zabrana da Crkve zvone, tj one koje nisu spaljene Crkva Hrista Spasitelja u Carigradu pretvorena u dzamiju i da ne nabrajam mogao bih do sledece godine pisati o zverstvima Osmanlija...ali to vama nista ne znaci jer ste kao sto sam gore naveo STOKA SAMO BEZ REPA!!!
upravo tako!
Serviani-sluge su uglavnom VLASI porijeklom iz Vlahije dok procenat Slavenskog gena je manji nego kod Albanaca i negdje je ispod 10% Zato Serviani pricaju ekavski jer je to laksa verzija Ilirsko-slavenskog jezika.Svaki stranac nauci ekavski jer mu je lakse Bosnjaci cu najvecim dijelom Iliri (40%) zatim Slaveni (20%) te Goti (20%) i ostatak Avari i ostali.Bosnjaci su izvorno bili Iliri ali su AZIL od progona Vatikana i Istocne Crkve paterani sirom Europe nalazili u Bosni i Crkvi Bosanskoj
a cija DNk analiza? igenea nije sigurno, a oni su najpriznatiji na tom polju!
ajde djeco, idite spavat. valja vam sutra opet pisati nebuloze po netu. da znate ista o genetici i evoluciji, ne bi se bezveze sramotili ovuda.
o cemu ti tery? kakva slicnost? pa zar nevidis da su srbi prljavog teinta, zahvaljujuci ciganima i prijesvega turcima! gdje to jos ima jedan slavenski narod koji je u prosijeku tako tamnoput i crne kose kao sto su srbi - nema ga! srbi seru jer su izkomplexirani i zato sto je istina veoma trnovita za njih, tako da nemaju druge nego da lazu sami sebe...
A i ove postotke sam odfrlje naveo, pa ih ne uzimajte kao preciznost. Ima tu i Madjara, Austrijanaca i ostalih koji su igrom slucaja bili ili dolazili na ove prostore. A *ebavo se ko je skim stigo. Ako vas bas i to tangira.
A na kraju krajeva neka naprave DNK analizu od nas sviju na ovim prostorima, vidjecete slicnosti i kod Bosanaca, Hrvata, Srba i Crnogoraca.
Pazi ja ne osporavam da smo mi slaveni i da pricamo juzno-slavenskim jezikom kao i Srbijanci, Crnogorci i Hrvati. Najvjerovatnije da smo miks 80% slavenska, 10% turska i 10% ilirska (domorodacka, prije nego su slaveni dosli na Balkan) krv. Kao sto ni vi niste svi 100% slaveni.
A kako to ako kazete da smo \"prodali vjeru za veceru\", kako da nismo prodali Islam za veceru, uprkos genocidima, progonima itd?
Mnogo *erete Bosnjaci sa tim genocidom.Ako se ubistvo 7000 do zuba naoruzanih pripadnika Armije BIh naziva genocidom,sta je onda ubistvo oko milion Srba u Drugom svjetskom ratu?
E sad vi vidite kako to ide. Upravo citam skoro jednoglasno zalaganje da se Purda pusti na slobodu. I tako dalje, i tako redom. Niko nema dovoljno mozga da je procesuiranje zlocina svako svome PRVI korak normalizaciji odnosa u regionu. Ako mislite da je u redu da svako stiti svoje zlocince, sto se onda zalite na los zivot , suzivot i nikakvu zemlju?
tvrdis da ja sebe lazem, pa pazi sta je izjavio jedan od vas, koji ima dobar uvid u vas mentalitet; Zitat, Dobrica Cosic: “Lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.”