Zbog objave na Facebooku
830

U Beogradu uhapšen pripadnik vehabijskog pokreta iz Novog Pazara, optužen za terorizam

M. G.
Armin Alibašić iz Novog Pazara, za kojeg srbijanski mediji tvrde da je pripadnik vehabijskog pokreta, uhapšen je jutros u 10 sati zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo terorizam, koordiniranom akcijom BIA-e i MUP-a.

Kako pišu beogradske "Novosti", Alibašić je uhapšen nakon što je prethodnih dana objavio svoju objavu na društvenoj mreži Facebook u kojoj je istakao da je "ponekad potrebno uzeti pravdu u svoje ruke".

Osim toga, ustvrdio je i da je "zaista snaga u gađanju", objavivši u prilogu video kako puca iz vatrenog oružja na streljani na području Beograda.

Inače, on se u septembru 2022. preselio u Beograd, pa je organiziran pretres zgrade u kojoj je boravio u Općini Zvezdara.

Alibašić je hapšen i u februaru 2019. godine. Tada je uz njega pronađena zračna puška sa optičkim nišanom i vojnički nož, a pretresom stana policija je otkrila improvizovanu hemijsku laboratoriju sa većom količinom hemijskih supstanci, elemente namijenjene za punjenje, kao što su metalni opiljci, a koji služe za izradu improvizovanih eksplozivnih naprava.