Rasprava traje već 32 godine
0
Titova imovina za koju se bore njegovi nasljednici
Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
http://youtube.com/watch?v=GEPs8Zs48jo
oplako sam kolko je jaka slika.. hahahha :D http://ilol.rs/upload_pic/2937.jpg
Gluplji komentar odavno nisam pročitao nigdje! Budi ponosan! Ali evo, da ti pokušam pojasniti tvoje konstatacije: 1. Ne znam treba li se komentarisati išta,ali ovako ćemo. 94% svih životnih namirnica u Jugoslaviji je proizvodila sama Jugoslavija. Nema uvoza, jača domaća proizvodnja, manje prostora za lopovluk. 2. Svih 6 republika i 2 autonomne pokrajine su učile srpsko-hrvatski jezik. Kvaka je samo u nazivu što vas plitke nacionaliste i bode u oči. U osnovi se svodi sve na to da li je ijekavica ili ekavica i to je bio jezik Jugoslavije. 3. Nešto najgluplje što sam u životu pročitao,ali stvarno. hahahaha Tito nije mogao nikome ostaviti ništa, ali ako te već zanima Stjepan Mesić je bio zadnji predsjednik Vlade SFRJ. Milošević je do Titove smrti bio obični direktorčić Beobanke. Politikom se počinje ozbiljnije baviti tek \'84. godine. (Tito umro \'80.) 4. Zemlje bivše Jugoslavije dužne su 112 milijardi eura, SFRJ dugovala samo 22 milijarde dolara. 5. Je dokaz da si stvarno GLUP!
Nezaposleni ljudi 1968... http://www.youtube.com/watch?v=SdVgc9z49xU
Vidi ti proletera Tite i Staljina kakve su oni hedije razmjenjivali. Zlato i dijamante. Kolike li su oni plate imali? Sve je isto samo njega nema.....
Prije mjesec dana gledam jedan dokumentarac na DW gdje kazu da je Mercedes napravio dva najluksuznija auta u svojoj povijestisezdesetih godina. Jedan auto je povremeno od Mercedesa iznajmljivala njemacka vlada, a drugog je Tito imao u privatnom vlasnistvu. Po najnovijim istrazivanjima koja se rade na bazi 40 godina Bosna bi pri stopostotnom GDP-u nakon ovih 40 godina bila na nivou Zapadnje Njemacke iz 1959. godine. Eto gdje nas odvede.
Trebalo je pustiti da vas cete 92.-95. pokolju po.ke.njam ti se u royalitet.
Zasto je Tito bio neprijatelj Bosnjaka? 1. Tito je ukrao vise od 6 republika SFRJ nego Staljin od cjele Rusije. 2. Tito je bio za bratstvo i jedinstvo? Zasto nisu Bosnjaci imali pravo da uce Bosnjacki jezik? U srbiji su svi citali srpski, u hrvatskoj hrvatski, a u bosnjackim gradovima srpskohrvatski? Pa gdje tu ima logike? 3. Tito je ostavio JNA Milosevicu. 4. Tito nas je zaduzio i znao da cemo mi na kraju platiti taj dug posle njegove smrti! 5. Postoje dokazi da je Tito bio mason.
@pih pa dok je Drug Tito bio na vlasti sve je bilo dobro nije bilo nezaposlenih ko sad nije bilo gladnih pola nam drzave gladno mogli smo otici gdje smo mogli sa jugosl pasošem a sad svi kradu u svoj dzep sad odes negdje i kazes da si bosanas odma pomisli rat i ti ces mi nesta govorit jebao te kapitalizam
Nije mi jasno kako to sve moze biti u vlasnistvu pojedinca, to treba da bude kao i u svim ostalim drzavama vlasnistvo drzave (znaci sviju nas) a ne da naslijedjuju pojedinci. Tito je bio vrhoni vodja Jugoslavije i sasvim je logicno da ima odredjene povlastice i da moze zadrzati darove do odredjene vrijednosti(ostali koji prelaze tu vrijednost su u vlasnistvu drzave) ali ovdje sticem utisak da je on mogao zadrzavati sve poklone sto je glupost. Isto tako je glupost sto jedna od njegovih unuka zeli patentirati njegovo ime i nadimak, pa nije ga ona izmislila. Po mome misljenju sve ove predmete treba prodati na aukciji a potome da se sredstva raspodijele po bibsim republikama i pokrajinama.
Takvi kao ti,ako su uopšte bili rođeni, su trljali ruke dok je on bio živ i govorili kako nikad bolje neće biti. On nije bio \"veliki vođa\", ON JE BIO NAJVEĆI VOĐA! Ja ne znam kako bih drukčije nazvao nekoga ko je svezao 6 bijesnih pit-bullova, ko je ujedinio 6 odnosno 8 nacija. Imamo danas 3 predsjednika pa ne mogu ujediniti 3 pišljiva naroda u jednoj državi. Imali smo i Izetbegovića koji je govorio da ćemo jesti zlatnim kašikama... Pih... Možda ćemo jest\' zlatnim kašikama, ali samo g*vna možemo jesti tim kašikama. I oni su velike vođe... Pričati tako o Titu, pa bio neko Jugonostalgičar ili ne, je u najmanju ruku bezobrazno, primitivno i plitko. Ako već ne znaš ništa o njemu, malo knjige brate mili u ruku pa čitaj, slušaj priče starijih, a ne laprdati za tastaturom. Jedno je kritikovati ono što se desilo poslije njegove smrti, a sasvim drugo kritikovati njega kao ličnost.
pik.ba/artikal/2456867/iznajmljujem-sezonske-karte-za-skijanje-/ Vrlo povoljno !!
najedi se kake
sad su se nasli borit
hahhaa nasljednici kao da su samo bili crno gorci i srbijanci a hrvatska slovenija kosovo bosna i makedonija kao da nisu bili sastav Suge.
@moke, nemoj ih tako brzo hvaliti.... jesi li ti ikada cuo za brianske dunge? mene cijelo vrijeme ucili: britanske funte