Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
:(( uh...bože...
Da Bog sačuva :-(
I ovaj primjer govori, koliko su roditelji djece sa posebnim potrebama, u nemilosti života i društva.Država misli da je nekom simboličnom invalidninom riješila problem. To dijete - odrasla osoba, pogotovo sa težom retardacijom traži cijelodnevnu pažnju i trud, sa mnogo emotivnih i fizičkih šokova ( epileptični napadi, agrsivni i ne kontrolisani ispadi ) U dobro uređenim zemljama: postoje cijelodnevni radno i intelektualno okupacioni centri, lični asistenti, mobilni timovi za pomoć. Kod nas postoje zavodi, gdje spava i 20 štičenika u jednoj sobi, korisnici su nakljukani sedativima da budu mirni, sa standardom konctracionog logora. Na žalost, mada ne podržavam, u potpunosti shvatam nemoć i bezizlaznost ovog roditelja i da je najveća krivica na društvu koje nije imalo želju da mu pomogne.
Bravo! Odlican komentar. 👏
osoba s PP nije isto sto I psihicki bolesna osoba. Mada tvoj komentar stoji
Hvala vam klixovci,nemate pojma kako sam sretna kada je TOP KOMENTR neobojen nacionalizmom i mrznjom. I ja sam u ratu izgubila meni nekog najblizeg, ali valja zivjeti i nikada ne zaboraviti a isto tako uciti pokoljenja.
A zašto bi bio? Ne mrzimo makedonce,nisu nam ništa uradili.Mržnja prema srbima,s druge strane,je itekako opravdana a vi laprdajte do mile volje.
Tragedija, neka im je vjecni rahmet obojici.
Nedo se Bog nikom s pamecu rastaviti.
tetovo na mom qrzzu letovo !
bem i tebe i sina ti
napacenidijasporac Žalostan ne bio, zašto navlačić mržnju psovke i kletve na sebe? Pa zar si baš toliki tokmak? Kako te nije boga strah? Evo što si ti avetinja kakva se više ne rađa, ali je li te strah tvoje porodice i tvojih najbližih?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)