Otkrila svoja saznanja
180

Supruga Muamera Zukorlića: Njemu su prijetili od 2006. godine

I. S.
Foto: Instagram/elf_zu
Foto: Instagram/elf_zu
Elma Elfić Zukorlić, supruga Muamera Zukorlića, je za portal srbijanske televizije NovaS govorila o navodima da je otrovan i spomenula da su mu prijetili od 2006. godine.
"Kao i svi, informaciju o trovanju mog supruga Muamera Zukorlića dobila sam putem konferencije za medije, što je mene i moju djecu jako potreslo i povrijedilo. Iako je, nakon konferencije, moj sin zahtijevao da pogleda analize, odbijen je i porodica naš više nije kontaktirala. Kako bismo moja djeca i ja imali uvid u cjelokupni proces, angažovali smo tim advokata", kazala je za Nova.rs.

Potvrdila je informaciju da je Muamer Zukorlić prije smrti dobijao prijetnje.

"Od 2006. godine, naročito u periodu udara na Islamsku zajednicu postojale su izvjesne prijetnje. Muftija je, vrlo često, govorio o tim prijetnjama u medijima na kojima je gostovao. Obezbjeđenje od države dobija u momentu kada ga ISIL targetira kao osobu koju treba eliminirati. To je sve što ja znam", rekla je.

Dodala je da nema saznanja o direktnim prijetnjama. Očekuje da istina uskoro bude iznesena na vidjelo.

"Od nadležnih organa očekujem da se što prije izvrši ekshumacija i obdukcija i da stručnjaci sudske medicine Republike Srbije, ali i svi drugi stručni timovi koji su uključeni na zahtjev drugog dijela porodice, nas što prije dovedu do istine", navela je.

U ovom momentu se trudi maksimalno zaštititi svoju djecu.

"Kao i što sam rekla u saopćenju, trenutno mi je prioritet zdravlje moje maloljetne djece o kojima je šira porodica malo vodila računa prilikom saopćavanja ovako teških informacija. Kao majka i njihov staratelj, u ovom periodu se trudim da što više razgovaram sa njima i da im objasnim da svako iskušenje koje nam vrijeme donosi trebamo da iznesemo dostojanstveno, baš onako kako nas je muftija naučio", zaključila je.

Podsjećamo, jučer je objavljeno da je ekshumacija Zukorlićevog tijela odložena iz nepoznatih razloga. Ekshumaciju je prethodno naložilo Više javno tužilaštvo u sklopu istrage o utvrđivanju uzroka njegove smrti.