Regija
0

Stojan Matavulj optužen za pogibiju glumice Dolores Lambaše

FENA
Dolores Lambaša
Dolores Lambaša
Općinski sud u Slavonskom Brodu danas je potvrdio optužnicu protiv glumca Stojana Matavulja (52) kojeg se tereti da za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je 23. oktobra prošle godine život izgubila njegova suputnica Dolores Lambaša (32).

Matavuljev advokat Zorana Matajić kazao je da dolazak njegovog branjenika na današnje ročište nije bio obvezan, ali da se od pojavio zbog punog poštovanja prema oštećenima, porodici i sudskom postupku.

"I još jednom želimo iskazati svoje žaljenje zbog posljedica. Smatramo da se optužnica mora potvrditi, ali ne smatramo da je alkohol jedini uzrok nesreće", izjavio je odvjetnik Matajić.

Matavulj je samo kratko rekao da mu je teško te da je iznenađen i da ne može više komentirati posljednja nagađanja koja su se pojavila vezano uz navodno sumnjive okolnosti pogibije mlade glumice.

"Nakon što je optužnica potvrđena, slijedi određivanje raspravnog vijeća koje će odlučiti o tome hoće li zakazati pripremno ročište ili raspravu, a ona se najvjerojatnije neće zakazati prije jeseni", rekla je glasnogovornica Općinskog suda Kristina Zetović Urbanovski.

Majka preminule glumice danas nije htjela ništa komentirati, najavivši da će za to biti vremena.

Saobraćajna nesreća dogodila se 23. oktobra prošle godine, dvadeset kilometara istočno od Slavonskog Broda na autocesti kod Oprisavaca. Matavulj je upravljao terencem 'nissan' prema Zagrebu i oko 6.30 sati udario 'WV polo' koji se kretao u istom smjeru.

Od siline udara 'polo' je odbačen na travnatu površinu i prevrnuo se na krov, a za njim je sletio Matavuljen 'nissan' koji se također prevrnuo.

Prema podacima iz policijskog očevida Lambaša, koja se nalazila na suvozačkom mjestu, je ispala tokom prevrtanja. Pritom je zadobila teške povrede, te je unatoč intervenciji ljekara u slavonskobrodskoj bolnici preminula istog dana.

Matavulj je prošao je sa lakšim povredama, kao i vozač drugog automobila.