Regija
0

Srbija: Ugušila novorođenče u štali

SRNA
Požarevačka policija uhapsila je Daliborku T. (36) zbog sumnje da je u selu Majilovac ugušila žensko novorođenče u kumovoj štali u kojoj se porodila i određen joj je jednomjesečni pritvor.

Tijelo bebe uvila je u čaršav, stavila u crnu plastičnu kesu za smeće i ostavila u sjeniku na tavanu, gdje ga je prije dva dana pronašla policija. Obdukcijom je utvrđeno da je beba živjela svega 10 minuta i da je uzrok smrti gušenje.

Zločin se dogodio prije dvije nedjelje, a ona je uhapšena po izlasku iz bolnice u kojoj je završila zbog komplikacija.

Ona je pred ljekarima beogradskog GAK-a priznala da je bebu usmrtila nakon porođaja, ali se pred istražnim sudijom, koji je saslušao, branila ćutanjem.

Istražni sudija je naveo da će se u daljoj istrazi, u prisustvu psihologa, vidjeti da li je sama izvršila čedomorstvo ili je na to neko nagovorio ili možda i prisilio, te dodao da predstoji i DNK analiza novorođenčeta.

Mediji u Srbiji navode da je Daliborka T, izbjegla iz Rijeke, neudata, i da već ima dijete od 15 godina, a u selu Majilovac nadomak Velikog Gradišta povremeno je živjela kod kuma Slobodana J., kojem žena i djeca rade u Italiji. 

Trudnoću je skrivala svih devet mjeseci i u tom periodu radila je najteže fizičke poslove da bi izazvala pobačaj.