Komentari (108)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Putuj planeto, super smo se druzili, nam je lijepo, taman kako smo zasluzili!
Uslov je priznati nezavisno Kosovo, da se udje u EU. Naravno, samim pristankom na odrzavanje lokalnih izbora na Kosovu u reziji i organizaciji CIK-a nezavisnog Kosova, Vucic i Dacic priznali su nezavisno Kosovo. Gdje su sad parole Tadicu Judo izdao si Srbiju...
http://www.nkp.ba/fico-spasava-srbiju-u-ovoj-godini-ocekuju-vise-od-16-milijardi-eura-prihoda-od-izvoza-kompanije-fiat
Kolko god vi pricali da nece uci, uci ce. Oni su dogurali do pregovora a dokle smo mi ???
Dogurali ste do 300 dzamija u Sarajevu,i to je neki uspjeh! :DDDDD
Velikih i jos vecih! :DDDDD
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Izravnih protivnika je mnogo ,ali su opasniji oni koji javno tapšu ,a u pritaji imaju želju da ne uspije.
Odpočinjanje pregovora kritiziraju samo oni ,kojima je sa ovakvim uvjetima rada i zarede ,predobro.
Uspeh nove vlasti je očigledan. Put ka boljem životu ali i većoj odgovornosću ,otvoren je.
Svako novo otvoreno poglavlje će biti novi izazov. Biće potrebno mnogo rada i truda da se sve usaglasi na vreme, a ,mnogo mudrosti, da se prevaziđu eventualni nepristojni zahtevi vezani za status Kosova.
Tokom pregovora, verovatno će biti nekih zahteva vezanih za priznavanje statusa kosova, ali kao i do sad, niko nemože da traži priznavanje nezavisnosti, već samo saradnju sa Kosovom, što je i u srpskom interesu,kao bi se srbima na Kosovu, što više pomoglo da poboljšaju kvalitet svog života i budu bezbedniji.
Izuzetno je važno da nikoga u državi ne uhvati euforija, zbog početka pregovora o pristupanju sa EU. Korak jeste veliki i važan, ali borba za ispunjenje planiranih reformi i težak rad na usaglašavanju propisa Srbije sa EU, kao i teška pitanja koja nas svakako očekuju vezano za odnose i status Kosova, moraju biti prioritet i nedozvoljavaju opuštanje ni za trenutak.
Sa skriningom poglavlja 35, počinje i ozbiljan i težak rad na ispunjavanju uslova za pristupanje EU. Sada je potrebno mnogo strpljenja, pameti i mudrosti, da se svaki sledeći zahtev vezan za proces normalizacije odnosa sa Kosovom, dobro prouči i nađe najmanje loše rešenje za Srbiju i srbe na severu Kosova.
uslov je priznat kosovo i ukinut RS..
ovo je velika stvar za srbiju, ali moraju biti svjesni da tek sada započinju problemi..... pregovori u strašno hebena stvar, udklađevinje nacionalnog zakonodavstva sa europskom pravnom stečevinom, poljoprivredna proizvodnja (bitno za srbiju), reorganizacija državne uprave, borba protiv organiziranog kriminala, korupcije.....................................................neće im biti lako, a li za pet do šest godina mogli bi završiti pregovore.............................................................................................................. ...............e da, ima još jedna kvaka, po lisabonskom ugovoru mislim da će se po okončanju pregovora, za sve buduće članice morati provesti referendum koji mora proći u svim zemljama sadašnjim članicama.......
.procitao sam sve komentare i jedino kraftwerk zna o cemu prica ovi andrici mahale nemaju pojma o cemu govore.
Srbija je bilo najblize eu kad je bila dio turskog carstva.
ima EU da se zarazi od Svrba.
Sta vam je ljudi,kakva EU kakvi bakraci! Zna se valjda kako prolaze zajednice ciji clan postanu Hrvati! :DDDDD
Jel ti mislis da sam ja zavidan sto je Hrvatska usla u to drustvo?!?
Srbija ce ovom tecaju prisustovati,poslije toga dolazi predskolski program a zatim skolovanje pa ocjene pa na kraju diplomski ali sve na latinici.