Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako Vojvodina madjarskoj kad u Srbi vecina, a Madjara nesto vise od 10%...? Ni u najsevernijem gradu Srbije, tj Vojvodine, Subotici, Madjari nisu vecina...rasporedjeni su sirom Vojvodine po nekim malim selima, nisu skoncentrisani na jedno mesto, sve velike gradove drze Srbi- Novi Sad, Zrenjanin, Sombor...nema u Vojvodini politicke volje za secesiju, a autonomija je cisto ekonomske prirode, tj klasicna decentralizacija. I u Vojvodini su Srbi debela vecina. Na Kosovu je autonomija bila etnicke prirode i to se zavrsilo kako jeste, a sta ce biti iskreno ne zanima me :)
Republika Kosovo je nezavisna drzava i nema vise promjena granica uskoro ce biti 97(DOSADA DEVEDESET I CETIRI PRIZNANJA) priznanja odnosno nadpolovicna vecina koliko je i potrebno ako neka drzava sa pravom veta ne stavi veto..onda ce trebati jos koje priznanje oko 120.a sto se tice promjena granica od toga nema nista.jer to bi povuklo Presevsku Dolinu,Vojvodina Madjarskoj,Sandzak,istocna Srbija Bugarskoj,negotiska Krajina Rumuniji...sto ne ide nikome u prilog kao ni teza podela Kosova izmedju Albanije i Srbije...TENZIJE SE SMIRUJU I RAZUMSKO RAZMISLJANJE VEC PREOVLADJUJE U SRBIJI...
To je vec zavrsena prica, Kosovari prepustaju dio Kosova Srbiji, a preostali dio se prikljucuje ALbaniji. Ne zato sto Srbi ili Kosovari tako zele, vec sto svijet tako hoce. Time ce se staviti tacka na ovo primitivno Balkansko ludlilo.