Regija
0

Srbija i Hrvatska rješavat će pitanje granica u Hagu

FENA
Vlada Srbije
Vlada Srbije
Srbija i Hrvatska mogle bi se ponovno naći pred sucima u Den Hagu, ali ovoga puta zbog granice na Dunavu, piše u srijedu beogradska štampa, najavljujući da će to biti i jedna od tema današnjeg susreta vicepremijera i šefova diplomatije Hrvatske i Srbije, Vesne Pusić i Ivice Dačića, u Zagrebu.

"Zagreb će tražiti da se spor oko granica, koji traje već 13 godina, riješi međunarodnom arbitražom", pišu "Večernje novosti" podsjećajući na nedavni intervju Vesne Pusić ovom listu u kojem je rekla kako "ne treba više imati iluzija da je moguće postići dogovor".

"Međutim, da bi ovo pitanje ‘presjekao’ Hag, zahtjev trebaju uputiti obje strane, a u srbijanskom državnom vrhu još nije razmatrana ovakva mogućnost za raspetljavanje graničnog čvora s Hrvatskom", navodi list napominjući da će međususjedsko razgraničenje biti jedna od tema razgovora Pusić-Dačić.

"Razmatrat ćemo ne samo granice, već i sva druga otvorena pitanja. Mi smo opredijeljeni za razvoj dobrosusjedskih odnosa i rješavanje svih neriješenih tema i takvu dobru volju očekujemo i od susjeda", rekao je Dačić za "Večernje novosti".