Regija
0

Snijeg u Dalmaciji, Zagrebu i istoku Hrvatske

SRNA
Snijeg ponovno pada u Dalmaciji, Zagrebu i na istoku Hrvatske, a stanje na putevima je dobro i autoputevi su prohodni.

Autobusi kasne na linijama prema Dalmaciji, dok se promet sa aerodroma Zagreb odvija redovno, prenose hrvatski mediji.

U Gospiću je već treći dan temperatura ispod minus 13 stepeni Celzijusovih, a osjećaj hladnoće povećava jaka bura. Ekipe Elektroprivrede otklanjaju kvarove na dalekovodima i niskonaponskoj mreži. Područje Jablanca, Cesarice i Barić Drage još je bez struje.

Više od 100 sela i zaselaka u imotskom i vrgoračkom zaleđu i dalje je odsječeno zbog snijega, a očekuje se dolazak vojske.

Direktor Kliničkog bolničkog centra (KBC) Split Dujomir Marasović rekao je da je splitska bolnica puna osoba koje su zbog vremenskih neprilika zadobile lomove.

U splitskim školama danas nema nastave, a rektor Univerziteta u Splitu Ivan Pavić preporučio je fakultetima da odgode ispite. 

Nastave neće biti ni u školama Šibensko-kninske županije. Na županijskom području danas ne pada snijeg, ali su temperature još oko minus pet stepeni. Radnici zaduženi za čišćenje saobraćajnica su od ranog jutra na terenu. 
U Metkoviću se zbog leda i dalje teško hoda gradskim ulicama, a zamrznuti su i automobili koji su već danima u snijegu. Sve javne službe i trgovine rade dok su škole i vrtići zatvoreni.

U Slavonskom Brodu otvoreno je privremeno prihvatilište za beskućnike. 

Sinoć je na Dravi uklonjen led na području od ušća u Dunav kod Aljmaša do Osijeka. Zbog nepovoljne vremenske prognoze i najave još nižih temperatura četiri ledolomca će stalno biti na terenu.

Iz hrvatskog Državnog hidrometeorološkog zavoda najavljeno je još desetak dana velikih hladnoća.