Velika količina kiše
18

Snažno nevrijeme sinoć u Sloveniji: Ulice poplavljene, kamenje zbog klizišta zatrpalo autobus

S. Š.
Zbog jake kiše, ulice glavnog grada Slovenije bile su poplavljene (Foto: 24ur.com)
Zbog jake kiše, ulice glavnog grada Slovenije bile su poplavljene (Foto: 24ur.com)
Dijelove Slovenije je u ponedjeljak poslijepodne i uveče zahvatila jaka kiša. Veća količina kiše pala je u Ljubljani i Zasavju gdje su obilne padavine poplavile više stambenih objekata i putne pravce.

Na gradilištu puta Zagoje ob Savi - Litija pokrenula se kamena lavina koja je delimično zatrpala i oštetila autobus. Meteorolozi su za danas, na svu sreću, najavili razvedravanje.

Pljuskovi i nevrijeme su u Sloveniju stigli iz Italije. Obilne padavine prvo su zahvatile Gorišku, zatim unutrašnjost i sjeveroistok zemlje, dok je veća količina kiše pala je u Zasavju i Ljubljani.

"U Litiji je palo 50 mm kiše za pola sata, 32 mm za samo 10 minuta", saopćio je meteorolog Arsa Blaž Šter, prenosu 24ur.


Na gradilištu puta Zagoje ob Savi - Litija, uslijed obilnih padavina, pokrenula se kamena lavina koja je djelimično odnijela i oštetila autobus. Dvojica putnika su lakše povrijeđena i na hospitalizaciji.

U večernjim satima obilne padavine zahvatile su i prijestolnicu, voda je poplavila neke puteve, saobraćaj između Tomačeva i Zadobrova je zbog velike količine kiše bio otežan u oba smjera. Na Celovškoj cesti kod raskrsnice sa Tivolskom cestom poplavljen je podvožnjak u kojem se vozilo zaglavljeno.