Komentari (86)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja potpuno razumijem ljude koji, zbog proživljenih trauma, imaju negativne psihološke reakcije kad čuju ekavski i vide ćirilicu. Treba to poštovati, emocije su nešto što se ne može kontrolisati. Ipak su se strašne stvari desile na ovim prostorima.
zbog cirilice se digne izmedju 20 i 25 hiljada ljudi poljoprivrednici nemaju da plate svojoj djeci udzbenike, koliko ih gradjana hrvatske podrzi? i dalje se masa kontrolise kao 1991, nacionalizmom nikad mi na balkanu necemo zivjeti, osudjeni smo da prezivljavamo mi ovdje koji smo pretrpili tri puta vise gubitaka, ljudski i svaki drugi, tolerantniji smo nego "kulturni hrvati", kojima nije strano zabiti noz u ledja
Pa u Sarajevu na svakom koraku table sa ćiriličnim natpisima. Šta je sve Sarajevo proživjelo u toku opsade veše od 1000 dana znamo: više od 11.000 ubijenih od toga 1.600 djece. ŠTA bi trebali oni da rade kad vide ćirilicu!? Ne, ovo je pitanje tolerancije i civiliziranog odnosa prema drugom i drugačijem .
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Bože dragi, zakloni me od mržnje, spasi me od ludila koje vlada sada, nemoj dozvoliti ratove nove, neću da mi se ugasi i ova zadnja nada. Historija je učiteljica života, tako rekoše mudri ljudi, al' to naš narod shvatiti neće, pa ti onda normalan ovdje budi. Ratova je mnogo bilo, rane se neke još uvijek nisu zatvorile, mnogi svoje lekcije naučili nisu, a tamne sile su vrata patnje ponovo otvorile. Meni ostaje molitva samo, taj vapaj za dobrim krajem, a Boga molim, silnog i jakog, da ovaj pakao zamjeni sa rajem.
...10-ka, k'o i obično...
Nova politička misao u Srbiji ne poznaje takav vid opštenja, već isključivo propagira pomirenje u regionu.
Srbija je odavno raskrstila sa tom vrstom opštenja, sade se možete samo ugledati na nju i na njene lidere koji plene svojom pojavom gde god da se pojave.
Koliko ja vidim da ce EU brzo da ugasi taj pozar mrznje medju Hrvatima protiv Cirilice
Ovo je uzas sto se siri Hrvatskom ova mznja prema Cirilici jer svi znamo da je to zajednicko pismo starih slovena
Cemu tolika mrznja prema necemu sto je zajedniocko pismo od vekova.
Meni nije jasno zasto neko toliko mrzi Cirilicu kad znamo svi da je to staroslovensko pismo.
Tompson im je uzor . A on se slobodno šeta i širi zlu krv. Odista demokratično.
Sve je to pritisak na one srbe ,koji su se povratili u Hrvatsku.
U hrvata mržnja nikad ne jenjava ! Samo se nadodaje svakim neuspjehom ,bilo i kojem domenu života .Uvjek su im srbijanci krivi.
Srbijanci ,vjerojatno neće takov odgovor dati.
Svaka cast Hrvati. Ubijte rak prije nego sto se prosiri. :)
Ma treba vratiti samo istom mjerom, u Vojvodini u mjestima gdje je hrvatski sluzbeni samo lijepo poskidati sve ploce i natpise. Vukovar je njihova drzava i nek odlucuju sta hoce, a Srbi na svojoj teritoriji vrate istom mjerom i dovidjenja. Pa nek se Hrvati u Apatinu, Subotici, Bacu itd. pozdrave sa "Autobusni kolodvor" itd.
Cuj mrznja izmedju Hrvatske i Srbije...a ja mislio da su ko prst i nokat... svasta covjek nauci na Klix-u
U Sarajevu na svakom koraku table sa ćiriličnim natpisima. Šta je sve Sarajevo proživjelo u toku opsade veše od 1000 dana znamo: više od 11.000 ubijenih od toga 1.600 djece. ŠTA bi trebali oni da rade kad vide ćirilicu!? Ne, ovo je pitanje tolerancije i civiliziranog odnosa prema drugom i drugačijem .
Jado, eto, kad me tjeraš da se izjasnim. niti sam Srbin niti neki "mješanac". Jednostavno mi idu na nerve ovi iz Hrvatske, hem su pobjedili, nama Srbe iz Hrvatske natovarili na grbaču, a Boga mi su dobrim djelom direktno ili indirektno zaslužni za postojanje entiteta rs. Šta mi sad kukaju i glume velike žrtve!?
još 8 sati i 10 minuta....