Regija
0

Slovenski Željko Milovanović pozivan da se preda

FENA
Ljubljanski student Željko Milovanović, koji nosi isto ime i prezime kao i osumnjičenik za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, zbunjen je situacijom u kojoj mu se više novinara obratilo sa zahtjevima za ekskluzivne izjave, te tvrdi da je dobio čak i poziv da se preda.

"Najprije sam mislio da se radi o šali, ali sam onda dublje promislio i odlučio odgovoriti da se radi o zabuni, da ja nisam osumnjičeni nego student iz Ljubljane", rekao je 25-godišnji ljubljanski student Milovanović u razgovoru za televizijsku stanicu POP-TV.

Kako je objasnio, odmah nakon što je u beogradskom "Presu" objavljeno navodno pismo bjegunca Milovanovića s "njegovom" e-mail adresom, počele su mu pristizati elektroničke poruke iz Srbije i Hrvatske kojima su mu se obraćali novinari, tražeći ekskluzivne izjave, a dobio je čak i poziv jednog državnog tužilaštva da se preda.

Na početku je sve shvaćao kao šalu, iako je u medijima pratio istragu o atentatu u Zagrebu, a odlučio je odgovoriti da se radi o zabuni tek kad je o stvari promislio i kad mu se obratio jedan zagrebački dnevni list.

"Inače je sve u redu, nije me strah da će me optuženi napasti jer mu oduzimam medijsku pažnju", rekao je student Željko Milovanović iz Ljubljane, inače i dužnosnik u vodstvu ljubljanske studentske organizacije.

Slovenska povjerenica za zaštitu informacija Nataša Musar Pirc izjavila je da se u Sloveniji svake godine zabilježi desetak prijava "krađe identiteta", ali da nije jasno je li u Milovanovićevom slučaju riječ o tome ili u internet adresi na hotmail.com koju je objavio "Pres" nedostaje točka između imena i prezimena.

Ona tumači da se nekoga za krađu identiteta može optužiti samo ako je došlo do materijalne štete ili financijske krađe zloporabom osobnih podataka na internetu.