Regija
0

Skupština Srbije o Srebrenici najkasnije početkom aprila

FENA
Skupština Srbije
Skupština Srbije
Predsjednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović najavila je u ponedjeljak u Leskovcu da će sjednica parlamenta na čijem dnevnom redu će biti deklaracija o Srebranici biti održana krajem mjeseca, ili početkom aprila.

Dejanović je rekla da će poslanici u utorak, 30. marta, početi novu sjednicu, koja će biti prekinuta već narednog dana, ili neposredno pred Vaskrs, da bi razmatrali deklaraciju o Srebrenici i dodala da postoji mogućnost i da debata o Srebrenici bude odmah poslije vaskršnjih praznika.

Predsjednica srpskog parlamenta je navela da je za srijedu, 24. marta, zakazala Kolegijum Skupštine Srbije, na kojem će biti riječi o definitivnom tekstu tog dokumenta.

"Što se tiče dokumenta o Srebrenici i potrebe da parlament osudi taj veliki zločin, aktivnosti se privode kraju tako što ćemo na Kolegijumu, koji sam zakazala za srijedu u podne, razgovarati o mogućem tekstu tog dokumenta. Sjednicu ću, vjerovatno, zakazati za posljednje dane marta, odnosno početak aprila, rekla je Dejanović, javio je Tanjug.