Regija
0

Šešelj najavio da će se u ponedjeljak vratiti na posao

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Haški optuženik i predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, koji je u četvrtak ujutro hitno operiran, potvrdio je da će se nakon hirurškog zahvata već u ponedjeljak "vratiti na posao", objavili su beogradski mediji.

Nakon što je njegova stranka priopćila da je Šešelj operisan, vođa radikala rekao je beogradskom Blicu da je riječ o lakšoj hirurškoj intervenciji.

"To nije naročito ozbiljna operacija. Završena je i dobro se osjećam i odmah sam došao kući, a nadam se da ću od ponedjeljka na posao, ako ne bude nikakvih problema", rekao je Šešelj i objasnio da su mu s lica uzeti uzorci tkiva za histopatološku analizu.

Vojislav Šešelj se 12. novembra 2014., nakon skoro 12 godina vratio u Srbiju, nakon što je pušten na privremenu slobodu zbog lošeg zdravstvenog stanja. On je po dolasku u Beograd izjavio da se neće svojevoljno vraćati u Haag.

Haaško tužilaštvo je 14. aprila zatražilo da se Šešelju hitno naredi povratak s privremene slobode u pritvor, a njegovi liječnici u međuvremenu su poručili da bi, zbog ozbiljnog narušenog zdravlja, vraćanje Vojislava Šešelja u pritvor Haaškog suda "bilo bi ubistvo s predumišljajem".