Pohvalili se
64

Samo u Srbiji: Pozvali novinare i predstavili novo pogrebno vozilo

Klix.ba
Foto: Blic
Foto: Blic
Javno komunalno preduzeće "Čistoća" iz Kraljeva organizovalo je konferenciju za novinare na kojoj je predstavljeno, vjerovali ili ne, novo pogrebno vozilo. Vijest zaslužuje pažnju, prema mišljenju ljudi iz ovog preduzeća, jer je novo vozilo kupljeno poslije 11 godina.

U radnoj jedinici Gradsko groblje ovog preduzeća željeli su najaviti poboljšanje svojih usluga, zbog nabavke novog pogrebnog vozila Caddy vrijednog 2,15 miliona dinara (blizu 30.000 KM) s kompletnom opremom, piše Blic.

"Vozilo je najmodernije opremljeno u smislu pogrebnih usluga. Potenciramo ovo zbog činjenice da, tokom posljednjih godinu i više dana, ima sve više privatnih pogrebnih djelatnika koji nemaju adekvatna vozila za tu namjenu, a pokojnici zaslužuju pijetet", rekao je Nikola Đurišić, upravnik Radne jedinice Gradsko groblje.

On je dodao kako je na državi da riješi taj problem i da je najavljen nacrt novog zakona koji bi trebalo da uredi ovu oblast.

"Ovo vozilo je opremljeno klima uređajem i u kabini i u dijelu gdje se prevoze pokojnici", pojašnjava Đurišić koji kaže da je kraljevačka "Čistoća" posljednji put kupila novo pogrebno vozilo Jugo Floridu 2006. godine.

Nakon toga nabavili su Mercedes Vito, a oba ova vozila i danas koriste.