Regionalni istraživački serijal
0
Romi povratnici sanjaju o Njemačkoj
Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
i šta bi kad si se probudio ... shvatio si da si jedan mali lojavi poturica koji nema ni nacijonalnost, ni vlastiti jezik, niti državu, te da ti je tito dao muslimansku vjeroispovijest, da ti je penis obrezan, da peraš guzu umačući prste u nju itd...
nema vise njemacka , nema vise prijavljivanja u 16 saveznih drzava da se kupi socijala sa 16 mjesta, nema vise nista za ROMALE, oni vise ne zive DZABALE!!
odoše vam genetski degenerisani Madjari u nezavisnost... Tim bolje, sad će vas bit samo genetski čisti Srbi, koji će kako navode iztraživanja izumrijeti do kraja ovog vijeka...
Ciganin sam, ali najljepsi (:
njemacka ljudska prava je nesto kao srpski kosmopolitizam, bosanska profinjenost ili hrvatska kreativnost
sobzirom da cigane krasi epitet da su prosjaci najvise slicnosti tom nacinu zivljenja imaju nasi poturceni srbi i hrvati ili kako oni sebe zovu nekim bosnjacima bosnjanima.. neka se ne ljute cigani sto ih poredim sa ovim genetskim sljamom od ljudi. i u prosenju su cigani daleko dostojanstveniji i ako nista drugo barem zahvalni ako im nesto das. nasim poturcenim ciganima kolko god das nije im dosta i od goovvaana nikad neces dozivjeti da ti kaze hvala. da je bogdom medjunarodna zajednica vise pomogla ciganima nego ovoj islamiziranoj stooki bilo bi im hiljadu puta bolje
trebalo bi nama sada biti zao ili sta? zaista tuzna prica, nece ovdje da \'mole\' za posao, tamo nisu htjeli da rade nego zivjeli na socijali i bili paraziti koji drustvu nista ne doprinose... nije stvar u tome sto su oni romi, i zato je tekst potpuno bez poente, stvar je u tome sto drzava kao sto je Njemacka ne trpi konstantne parazite, i bio bi deportovan i bijelac i crnac i indijanac, i bosanac i poljak pa eto i rom. radim, ucim, borim se, i meni takodje niko nista ne daje \'dzaba\', i sad da odem u Njemacku morala bi, izvinjavam se na izrazu, krv propisat da uspijem i da tamo ostanem, kao sto su i mnogi koje poznajem. zato mi je bas muka od stalnog forsiranja ovakvih prica.
Gospodja Sanela objasni da postoje razne mogucnosti da se predje na \"normalan\" status,ali lakse je cekati socijalu,ne raditi nista i kontati kako ce te ostaviti u zemlji jer ti je dijete tu rodjeno. Uz svo razumijevanje za njihovu patnju,o nekim stvarima se mora misliti unaprijed,zar ne? Mi smo u Fr morali potpisati ugovor o integraciji,zavrsiti sve sto je tim ugovorom trazeno,nauciti jezik,naci posao i stan na nase ime koji sami placamo,i dobili smo drzavljanstvo za manje od dvije godine;naravno da nije bilo lako,ali sada nemamo tih problema,nego vodimo neki normalan zivot!!!
u njemackoj neka traze entitet
bjezmo eto hitlera.
eke babo, nema vise socijale.
SVI SMO MI CIGANI.
Tamo su bijelci u manjini.
Jadni ljudi ,koliko im se nepravde cini. Trebate se organizovati u srbiji i traziti entitet i autonomiju. Kad nece vlast da brine o vama pobrinite se vi sami. Ja bih vas definitivno podrzao jer to zasluzujete, svaki covjek treba da zivi u slobodi..