Presuđeno da nisu učesnici NOB-a
0
Ravnogorski četnici bi mogli tražiti pravdu u Strazburu
Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vrhunac de.bilizma je kad chethnici traze neku pravdu
y.e.b.o- ih Dodik ,on ih pali nezna sta ce napipava puls.
Koja lakrdija, koja glupost, koljace, ubice, smrdljive bradonje, zvijeri da izjednace sa partizanima, fuj, fuj, fuj
dodjite traziti vasu pravdu na golom otoku
Josip Broz Tito u Jasenovcu je bio dva puta. Prvi put odmah poslije rata, 1945, kad na tom mjestu nije bilo ničega osim ruševina koje su raščišćavane. Uz njega je tada bio Ivan-Stevo Krajačić, tadašnji ministar unutrašnjih poslova Hrvatske. Drugi put Tito je u Jasenovcu bio između 10. i 11. kongresa SKJ. U društvu s njim bili su Edvard Kardelj, Miloš Minić i ja. On je tada položio cvijeće pred Bogdanovićev spomenik oko čijeg izbora je svojevremeno bilo dileme, jer su mnogi smatrali da je on previše moderan i apstraktan. Dogovoreno je da se o njegovoj posjeti ne izvještava kako ga novinari ne bi salijetali i tražili da se izjašnjava o broju jasenovačkih žrtava.- DUŠAN DRAGOSAVAC
@srbin ...brajlović je kasapin...ovaj, mesar...a pošto si se ti prifatio salame, reko\' da ti kažem za pos\'o :)
Ne znam ko je taj Brajlović. Gluho bilo, nije valjda Meliha s\'onim medju nogama ;-)
@srbin ...zaradio bi ti dobre plate u brajlovića :)
commi, tebi sve treba crtat ;-) Pretstavlja se naka Japanka Muji:\"Pica Kojama\" Kaze Mujo:\"K.u.r.a.c ko salama\" Posalami Melihu ako nanleti ;-)
Jedi, pitanjem sam htio skrenuti na cinjenicu da se Bosanjaci pojavljuju tek tokom rata devedesetih. Istocna Azija je vec odavno tlo na kojem se Vatikan primio. Vec vjekovima Vatikan vrslja na tom tlu. Ako i ti caskom skocis do biblioteke bice ti lako pronaci ko je stradao u Aziji. Uglavnom su to budisti nad kojima je Vatikan vrsio teror. Samo sto mi na to nikad nismo obracali paznju. Bilo bi lijepo da te interesuje zasto Tito nikad nije posjetio Jasenovac. Ne zbog Tita vec zbog tebe. Lijepo je biti covjek. Ipak smo mi ljudska bica okrenuta jedna drugima i saosjecamo sa tudjim stradanjima. Kada tog saosjecanja ponestane i mi sami vise nismo ljudi. Politicari koji vode Srbiju i Srbe su jezuiti. Mi Srbi ne pamtimo kada smo zadnji put imali Srbina za pretsjednika a o sitnijim politicarima da i ne govorim. Mnogima je recimo Dodik lice i nalicje Srbina ali i on je jezuita. Sta da ti kazem? Nama Srbima (svih vjera i politickih opredjeljenja) se ne pise dobro. Idem da umutim koje jaje.
...nije bre salam, nego selam...jel\' ja k\'o vlah treba da te učim :)
commi, sve je to prirodna selekcija ;-) Kako ljudi tako i narodi sposobni da se prilagode okruzenju prezivljavaju a oni kojima to ne podje za rukom iscezavaju. Nego idem ja da razbijem koje jaje a ti posalami Melihu ako naleti ;-)
bošnjaci, nemojte da nam zbog politikanstva se izvrće historija.. zahvaljujući crnoj legiji i legendarnom juri francetiću uspjeli smo poraziti čedose i opstati kao narod...
ovi pripadnici narodnooslobodilačke borbe su poklali 8000 bošnjaka i hrvata u mom rodnom goraždu.. moj dedo je jedini preživio i priključio se crnoj legiji koja je ovim bradonjama kasnije j... majku, heheheh..
@srbin ...ko nas yebbe kad soli u glavi nemamo...vazda za tuđe guzice ginuli...politički nezrele nacije, i tu spasa nema...bravar je bio velemajstor šta je u jednoj kaci drž\'o...nije uzalud bilo kad \"laneš nacionalno\" pravac robija...bijesni se psi n akratkom lancu drže...
ovi su bili hitlerovi saradnici i izdajnici a partizani sastavljeni od svih naroda a najmanje srba su pravi heroji sa Titiom na celu zasluzili su svi metak u glavu
commi, nismo mi tako losi ljudi. Kad se malo zarovis po istoriji, nasi zlocini i nasi zlocinci su mila majka za zlocince i zlocine pocinjene po svijetu kroz istoriju. Kako u samoj Evropi tako i sirem svijeta. Ali, za razliku od njih mi imamo jedan drugi problem i tog problema se ne mozemo rijesiti. Polozaj, polozaj i samo polozaj. Isjeci ovaj komad zemlje i baci ga negdje na sred Atlantika ili Pacifika da budemo sami i izolovani od svih i mi se nebi krvili medjusobno vec bi zivjeli u miru i slozi. Da se mi nalazimo na kakvom drugom mjestu sve bi to bilo drugacije. Ali, mi smo na takvom mjestu da se tri civilizacije ukrstaju i svakome od njih sluzimo kao poligon i tampon zona. Valjda nam takav grah pao ;-)