Regija
0

Pusić: Još čekamo studiju izvodljivosti za Pelješki most

Anadolija
Vesna Pusić (Foto: Anadolija)
Vesna Pusić (Foto: Anadolija)
Na konferenciji za novinare nakon završenog Croatia Foruma, prva potpredsjednica Vlade Hrvatske i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić kazala je da još uvijek nije objavljena studija izvodljivosti u vezi sa gradnjom Pelješkog mosta, koji bi cestovno povezao jug hrvatskog teritorija.

Pusić je kazala da Vlada RH još uvijek očekuje objavljivanje rezultata studije izvodljivosti dodavši kako je potrebno sačekati te rezultate kako bi se nastavilo sa pregovorima sa Evropskom komisijom.

Ona je naglasila kako je Croatia Forum bio jako važan skup i prekretnica, ne samo u hrvatskom pristupu vanjskoj politici, već kao skup koji je povezao energetsku politiku i međunarodne odnose.

"Razgovarali smo na tri panela. Prvi od njih se bavio pitanjima energetike i međunarodnih odnosa, drugi energetskom politikom Evropske unije (EU) i treći evropskom energetskom sigurnošću u svjetlu Južnog plinskog koridora, odnosno činjenicom da je donesena odluka da azerbejdžanski plin dolazi u Evropu Transjadranskim plinovodom. Sudjelovalo je devet ministara i još veći broj njihovih zamjenika", pojasnila je Pusić.

Ona je kazala da je ovaj skup bio doprinos uspješnoj ekonomskoj politici Hrvatske i njene prezentacije u tom smislu.