Regija
0

Protest protiv nezavisnosti Kosova u centru Beograda

FENA
Beograd
Beograd
Pokret "Kosovski zavetnici" organizovao je danas protestni skup u Beogradu povodom najavljenog jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova.

Sa skupa je poručeno da je Kosovo sastavni dio Srbije i ocijenjeno da jedino Rusija može da spriječi nezavisnost južne srpske pokrajine.

Na platou kod spomenika Knezu Mihailu, gdje je bilo okupljeno više desetina građana, istaknuto je da jedino Rusija i njen predsednik Vladimir Putin mogu da spriječe nezavisnost Kosova i da bez Kosova nema Srbije i Srba.

Okupljeni su nosili transparente "Grijeh je šutjeti o stradanju Srba", "Sveta Rusijo, spasi sveto Kosovo", kao i panoe sa fotografijama najbližih koji su stradali na Kosovu.

Oganizatori protesta su po završetku skupa u Ambasadi Rusije u Beogradu predali pismo za predsjednika Rusije.

U pismu se, kako je pročitano na skupu, navodi da na Kosovu uskoro neće biti srpskog življa i da nikada u historiji nije postojala veća i ozbiljnija opasnost da jedan narod nestane sa svog prostora, javio je Tanjug.

Osnivač tog pokreta Siniša Đurović rekao je da je Kosovo "na raspeću", da "svjetski moćnici komadaju srpski narod" i da zato Srbija mora da se bori i izbori za pravdu.

Predsjednik Udruženja porodica kidnapovanih, nestalih i ubijenih na Kosovu i Metohiji Sima Spasić rekao je da "Srbija ne smije dozvoliti da albanski zločinci dobiju svoju državu" i da je najveći grijeh zaboraviti srpske žrtve.