Porodica vjeruje da je živa
1

Pronađena krv Antonije Bilić u Paravinjinom kamionu

Sarajevo-x.com
Antonija BIlić
Antonija BIlić
U kamionu Dragana Paravinje pronađeni su tragovi, tačnije dvije kapljice krvi, ali ministar unutrašnjih poslava Hrvatske je istakao da vjeruju da je Antonija još živa, te da se tako postavljaju.

Ronioci i kanuisti oko 13 sati su prekinuli potragu nakon što su pretražili jezero Miškovce, te stari tok jezera Zrmanje, odnosno najdublji dio akumulacijskog jezera. U srijedu će se potrazi pridružiti i ekipa speleologa koji će pretražiti jame oko Zelengrada i Bilišana, objavio je portal 24sata.hr.

U potragu je u utorak bilo uključeno 150 ljudi. Nivo vode u jezeru Brljan je spušten za više od metar i pol, ali još nema tragova koji bi otkrili da je monstrum Paravinja tu bacio tijelo Antonije Bilić iz Drniša..

"Osumnjičeni Dragan Paravinja je u više navrata tvrdio da je ovo mjesto na kojem je preko ograde bacio tijelo nestale djevojke, radi čega ga na ovaj način provjeravamo. Kad se u srijedu jezero isuši, policijski službenici će pomno i detaljno pregledati i pretražiti dno jezera kako bi našli tijelo ili u suprotnom da bi u potpunosti isključili mogućnost da se ovdje nalazi. Postoji dosta sumnji u iskaz Dragana Paravinje pa se usporedo s Brljanom istovremeno pretražuju i druge lokacije na ruti njegovog kamiona od 7. juna, koje su pogodne za bacanje i skrivanje tijela", rekao je Predrag Brkopac.

Ana Bilić, Antonijina sestra, rekla je za Večernji da Paravinji ne vjeruju ni riječi, sestru traže živu, te nikad neće odustati od potrage.