Hrvatska policija
0

Privedeno više osoba u slučaju Pukanić i Franjić

Sarajevo-x.com
Hrvatska policija obavijestila je jutros da je na kriminalističku obradu i na ispitivanje privedeno više osoba koje bi mogle pružiti informacije vezane za slučaj ubistava Ive Pukanića i Nike Franjića

Glasnogovornica PU zagrebačke, Aleksandra Ljuba, rekla je za Index.hr kako zbog interesa istrage ne može otkriti koliko je točno osoba privedeno kao ni njihov identitet. Još je jednom ponovila kako je kriminalistička obrada u ovom slučaju izrazito složena i kako policija intenzivno traga za počiniteljima ubistava.

Neslužbeno se doznaje da među privedenima ima i bivših pripadnika vojno-policijskih formacija i osoba koje imaju znanja potrebna za rukovanje eksplozivom te su evidentirane zbog bacanja eksplozivnih naprava.

Ljuba je navela kako se policiji i dalje javlja mnogo građana koji smatraju da je osoba s fotorobota netko koga poznaju ili su ga negdje vidjeli. Identitet osobe s fotorobota još nije utvrđen. Policija zato i dalje moli građane za pomoć u istrazi.

Do nedjelje je hrvatska policija primila 51 dojavu građana koji su u fotorobotu mogućeg atentatora na Ivu Pukanića i Niku Franjića prepoznali nekog poznanika. Za većinu ih se ispostavilo kako nemaju nikakvih poveznica sa samim događajem, ali neki su još na provjeri.