Regija
0

Poziv premijerki da podnese ostavku

SRNA
U Zagrebu je večeras počeo novi antivladin protest, koji ovih dana potresaju Hrvatsku, a organizovan je ponovo preko društvene mreže .

Organizator protesta Ivan Pernar pozvao je premijerku Jadranku Kosor i članove Vlade da daju ostavke i raspišu nove izbore, a poziv da podnese ostavku uputio je i ministru unutrašnjih poslova Tomislavu Karamarku, jer se ne pokazao nesposobnim.

Pernar je osudio nasilje u subotnjim protestima u Zagrebu u kojima je povrijeđeno 33 lica, među kojima su bili i policajci i građani, a privedeno je 65 lica. U tim neredima učestvovalo je između 800 i 1.000 demonstranata, a nereda je bilo i u drugim hrvatskim gradovima.

U Bjelovaru je na prostorije županijskog i gradskog odbora HDZ-a bačen molotovljev koktel i pričinjena je materijalna šteta, a demonstranti su u Osijeku pokušali da provale u prostorije HDZ-a.

"U noći između subote i nedjelju u Bjelovaru je neko izazvao manji požar otvorenim plamenom ispred ulaznih vrata  županijskog  i  gradskog odbora HDZ-a, tako što je na njih bacio staklenu bocu napunjenu neutvrđenom zapaljivom tekućinom prethodno zapaljenu pomoću tkanine ugurane u bocu", navodi se u policijskom izveštaju.

Zagrebačka policija saopštila je da je na slobodu pušteno 13 osoba lica i da protiv 36 demonstranata slijedi krivična prijava, a protiv 16 prekršajna. 

Facebook grupa ''Svi na ulice'' protekle nedjelje u više navrata je organizovala proteste širom Hrvatske. Perner je stao ispred grupe i njemu je, nakon protesta u četvrtak, određen pritvor i zabrana prilaska Markovom trgu u Zagrebu.