Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovu nuklearku pod hitno treba zatvoriti, 2006 ( slagat cu vas) je doslo do curenja na toj nuklearki,mislim da cak ima na wikipediji, malo istrazujte novinari!
Meho molim te gasi GASII
Pa nece rec da je nesigurna.. ha ja
ništa novo u Krhkom
i ona u japanu je bila sigurna
U Japanu je zbog Tsunamija preplavljena dizel pumpa za hladjenje jezgre tako da zemljotres nije imao toliko uticaja na nuklearni reaktor. Sva ostala postrojenja su imala minimalne probleme i uskoro su ugasena
Smirite malo dozivljaj. Cernobil je izazvan ludim Sovjetima koji su iz nekog preglupog razloga eksperimentisali sa radom nuklearnog reaktora a onaj u Japanu je izazvan zemljotresom i Tsunamijem. Ako bi vec nuklearke trebalo zatvoriti . Onda prvo u Pakistanu. Sjever zemlje kontroliraju Talibanci a sta su te samoubice spremne uraditi vec znate. Inace Nuklearni reaktor ni Boing 747 kad bi se zakucala u njega ne bi ostetila.
Jes´ , i Japanci su vikali da su njihove sigurne.Al pusti korumpirane Japance, rijec i tehnologija postenog, vrijednog Balkanca zlata vrijedi.
Evropski nevladin sektor kategorički tvrdi da je nuklearka Krško među najlošijima u Evropi, i da je po riziku od havarije među najkritičnijima.
Krhko...jest stabilna al u q.u.r.c.u sigurna je ko domobrani \"41..
Ma ja bile su i one u Japanu sigurne sve dok jak zemljotrs nije opalio, slovenci ne seri te japanci su za vas nuklearni naučnici pa vidite šta se desilo
hahha eto opravdanja kao \"americka tehnologija sigurnija od ruske\"!! E moj chobane nepiseni!Kad pukne onda ce ti biti jasno da nema veze koja je tehnologija u pitanju!jer chernobil nije rokno zbog lose tehnologije vec zbog manijaka i eksperimenta. Ali kad rukne ode hrvatska,austrija i italija-bosna je vec dalje odnese to oblak srbima i bugarima
Ova u Krskom ima americku tehnologiju, a one u madzarskoj su po staroj ruskoj tehnologiji. I tako su puno riskantnije. Italija sad krece u izgradnju 5-6 reaktora.francuska jih ima 45!
Sve nuklearne elektrane na svijetu su \"sigurne\"-dok se ne dokaže suprotno.
Ljudi na funkcijama, a i naučnici (bar većina) uzimaju sebi previše za pravo te ugrožavaju živote ostalih ljudi. Ako ti je do eksperimenata i nestabilne (kritične) tehnologije idi brate dalje od zemlje pa se zahe.abaj.
Pa neće valjda reći da je nesigurna - morali bi je odmah ugasiti. Isto tako je Černobil bio siguran, da o Japancima ne pričamo.
MEHO, ZAŽEGAJ MALO...MEHO !