Srbija
0

Porodici Karić oduzimaju 85 stanova i kuća?

SRNA
Beograd
Beograd
Porodici Karić prijeti oduzimanje 85 stanova i kuća, od kojih se tri nalaze u Londonu, kao i skoro 50 automobila, piše beogradski dnevnik "Blic".

To je spisak imovine za koju su istražni organi do sada utvrdili da se nalazi u njihovom vlasništvu, a na spisku je i više od deset preduzeća, saznaje ovaj list od izvora upoznatog sa finansijskom istragom.

List navodi da će optužnica protiv članova porodice Karić biti podignuta u septembru i njome će biti obuhvaćeno skoro 30 istraga koje su do sada pokrenute protiv 25 osoba zbog zloupotreba. 

"Izveštaj istražnih organa za sada ima 200 stranica. Njime je obuhvaćeno 70 osoba, među kojima je najviše članova porodice Karić. Od 85 kuća i stanova, do sada popisanih, tri objekta se nalaze u Londonu, a ostali su u Srbiji. Tužilaštvo će odlučiti za šta će podneti zahtev sudu za privremeno oduzimanje, a zatim i za trajno", rekao je izvor.

On je naveo da postoje sumnje da su članovi porodice Karić organizovali fiktivnu kupovinu nekretnina i poslovnog prostora preko of-šor kompanija, koje se nalaze u njihovom vlasništvu ili njima bliskih osoba. 

Prva krivična prijava u vezi sa poslovanjem "Mobtela" podnesena  je protiv Bogoljuba Karića (56) 18. februara 2006, kada je osumnjičen da je zloupotrebio položaj i oštetio državu za skoro dvije i po milijarde dinara. 

Interpolova potjernica koja je za njim raspisana 24. februara i dalje je na snazi. 
Protiv Sretena Karića (62) prijava je podnijeta 19. januara 2006. zbog sumnje da je kao direktor "Mobtela" oštetio državu za oko 50 miliona dolara. 

Kasnije su osumnjičeni Zoran (60) i Dragomir Karić (61) i njihova sestra Olivera Nedeljković (51) za pomaganje u zloupotrebi službenog položaja.