Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ma nije garant castan i pošten srbin ovo uradio nego zaglupljena glava retardirana i maloumna.
Genocidašima malo za historiju: Osvojivši Beograd od Mađara 1521. godine, Turci – Osmanlije su ga postepeno naseljavali i pretvarali u kitnjasti orijentalni grad, čija je panorama sa mnogobrojnim munarama izdaleka oduševljavala mnoge evropske putnike i prolaznike tog doba. Već 1571. godine u Beogradu je bilo 27 naselja – mahala. Prema velikom osmanlijskom putopiscu Evliji Čelebiji, koji je boravio u Beogradu 1660. godine, Beograd je tada imao oko 98.000 stanovnika, od kojih 21.000 NISU bili Muslimani. Tada je u Beogradu pored javnih objekata bilo 7 javnih kupatila – hamama, oko 7000 kućnih banjica – hamama, 6 karavan saraja, 21 trgovački han i 217 mesdžida i džamija. Evlija Čelebija je ostavio nazive za 35 džamija u kojima je obavljana zajednička služba – džuma i 12 mesdžida. Osmanlijski geograf Hadži Kalfa, zabilježio je 100 džamija, a naš poznati učenjak – orijentalista, rahmetli Hazim Šabanović, smatrao je da se tada u Beogradu nalazilo 75-80 džamija. Gdje su džamije Srbi??
Majore tebi mora da neki balija (pcelar) staru taslaci kad ih toliko spominjes, a sto se dzamija tice mi ih pravimo gdje ima muslimana dok vasih crkava ima gdje vas nikada nije bilo. Bah genocidaska posla
svaki skolovan covjek sa zavrsenom srednjom skolom(bez prepisivanja) i koji imatri ciste o Istoriji, Geografiji, Geopolitici i Socijalnim kretanjima,..kada POSTIRA JAVNO mapu kao "argument" bi trebao da zna da sa mapom pored agende ide takodje i: -Datum izdavanja te mape -Ko je izdavac -Izvor -Ko koristi mapu Sve ostalo neskolovani PAORE je "crtani film" nastao na Fotosop-u!! A ako hoces da se igras Istorije i Geografije na Balkanu, pogledaj malo STRANE izvore,..a ne one balijske ili ustaske nastale DREVNE 1992-ge http://historymedren.about.com/library/atlas/natmapeur814.htm Mapa Srbije 814. godine za vrijeme Karla Velikog izdata 1905-te The Public Schools Historical Atlas, edited by C. Colbeck, published by Longmans, Green, and Co. 1905
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Stvarno mi je besmisleno da se skrnavi nešto što je toliko dugo staro; na kraju krajeva tko je izgradio Beograd ?! I još je tužnije što zbog nekog tamo neprimjetnog pojedinca koji se bavi ovakvim skrnavljenjem, stvara se percepcija o cijeloj naciji ; ne važno da li je to Beograd, Sarajevo, Banjaluka ili bilo gdje ! Gadi mi se sve više ljudski rod.
genocidaši ni mrtvim muslimanima ne daju mira...
Nista novo...
Sta drugo ocekivati od genocidnih divljaka
trebali su porusit sve i jedan ako su vasi bili, vi ste srusili sve i jednu dzamiju na okupiranoj teritoriji a na mezarja ste stavili parking na mnogo mjesta a druga ste uzorali. U BG je postojalo 270 dzamija i skoro sve su unistene. Nemoj samo ti da pises o rusenju spomenika i bogomolja. Eno pravoslavne crkve u Sarajevu citava i u funkciji. Evo ima i u Bihacu ljudi idu tamo i niko ih ne dira. Vi napadate ljude od 70 godina kad krenu za bajram u dzamiju. Licemjerni balavac smrdljivi.
koji papanluk, majko Božija...
"majko Bozija".....aaaa svasta,subhanAllah