Hoće li Nikolić podržati?
92

Parada ponosa u Beogradu zakazana za 6. oktobar

Klix.ba
Ulična šetnja u Beogradu u okviru Parade ponosa, koju organizuju predstavnici LGBT populacije, ove godine bit će održana 6. oktobra, najavili su danas organizatori manifestacije, javljaju srbijanski mediji.

Parada ponosa, tokom koje će pripadnici LGBT populacije nizom manifestacija u Beogradu ukazati na važnost poštovanja njihovih prava, trajat će od 30. septembra do 7. oktobra.

"Ovoga puta nećemo zauzeti ulice na pola sata ili sat, već ćemo na osam dana zauzeti čitav grad, jer to nama pripada", rekao je član Organizacionog odbora Boban Stojanović na konferenciji za novinare.

Ulična šetnja bi trebala biti održana na već poznatoj trasi - od parka Manjež, Nemanjinom, ulicom Kneza Miloša i Masarikovom. Stojanović je ipak ukazao na to da Srbija još nema novu vladu i da sa njenim predstavnicima tek treba razgovarati o organizaciji događaja, ocijenivši da će "sve zavisiti od dogovora i dobre volje onih koji o tome budu odlučivali".

On je kazao i da očekuje da će novoizabrani predsjednik Srbije Tomislav Nikolić doći na Paradu ponosa i podržati LGBT populaciju, podsjetivši da je Nikolić ranije izjavio da bi kao predsjednik na čelo Parade ponosa stao samo u slučaju opasnosti po sigurnost učesnika.

Stojanović je rekao i da očekuje dolazak gradonačelnika Dragana Đilasa koji je, kako je naveo, bio "slatkorječiv" u komunikaciji sa predstavnicima LGBT populacije.

Parada ponosa bi trebala biti održana pod sloganom "Ljubav, vjera, nada".