Za ubistvo Luke Ritza
0

Osumnjičena dvojica maloljetnika rođeni 1991. i 1992. godine

FENA
Foto: Index.hr
Foto: Index.hr
Hrvatska policija uhapsila je pet mladića povezanih s ubojstvom 19-godišnjeg Luke Ritza.

Zagrebačka policija dvojicu mladića tereti za smrt Luke Ritza, a svu petoricu, koliko ih je danas privela na sud, tereti za nasilničko ponašanje i teško ozljeđivanje Ritzovog prijatelja.

Četvorica osumnjičenih maloljetnika, u dobi od 15 do 17 godina prijepodne su, s kapuljačama prekrivenim licima, privedeni na zagrebački Općinski kazneni sud, a jednog mlađeg punoljetnika (18) ispitat će istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda.

Svi osumnjičeni priznali su kaznena djela za koja ih se tereti, punoljetni osumnjičenik u nazočnosti odvjetnika, a četvorica maloljetnika u nazočnosti roditelja, rekao je na konferenciji za novinare načelnik odjela općeg kriminaliteta Predrag Brkopac.

Luka Ritz napadnut je 1. juna oko jedan sat iza ponoći na autobuskoj stanici u Zagrebu. Policija je utvrdila da su dvojica osumnjičenih u dobi od 16 i 17 od Luke Ritza i njegovog godinu dana starijeg prijatelja tražili novac i cigarete, a kad su im rekli da nemaju 16-godišnjak je bez povoda napao Ritza koji je sjedio na nogostupu.

Nakon što je pao na tlo obojica su ga nastavili tući, a kad je pokušao pobjeći 17-godišnjak ga je srušio na tlo te su ga obojica nastavili tući.

Za to vrijeme druga dvojica osumnjičenih u dobi od 15 i 18 godina napali su Ritzovog prijatelja da bi ga potom napala sva petorica.

Oba mladića u napadu su teško ozlijeđena, a Luka Ritz je od posljedica premlaćivanja umro 12. juna.

Ovaj zločin uzbunio je hrvatsku javnost i izazvao val protesta.

Na jučerašnjem prepoznavanju, prijatelj Ritza prepoznao je dvojicu mladića koji su se prvi izdvojili iz grupe, ali nije mogao prepoznati i ostalu trojicu osumnjičenih.