Sud u Šibeniku
0

O Antoniji svjedočile prijateljice iz srednje škole

FENA
Antonija Bilić
Antonija Bilić
Istražni sudija Županijskog suda u Šibeniku Igor Ninić ispitao je jutros još dva svjedoka u istražnom postupku protiv Dragana Paravinje osumnjičenog za ubistvo maloljetne Antonije Bilić iz Krički pored Drniša.

Ispitane su dvije Antonijine prijateljice iz srednje škole koje su, doznaje se, svjedočile o karakteru i navikama djevojke, te svojim saznanjima o situacijama koje su prethodile njenom nestanku 7. juna.

Advokat porodice Bilić Vinko Ljubičić danas nije bio na ispitivanju. On je jučer najavio uvođenje novih dokaza u postupak iduće sedmice, kada će zatražiti i ponovno ispitivanje Dragana Paravinje.

Kako se doznaje sa šibenskog Županijskog suda sutra bi pred istražnog sudiju trebao izaći još jedan svjedok koji je jučer ispričao svoj nedolazak zbog poslovnih obaveza.

U istražnom postupku protiv Dragana Paravinje jučer su svjedočila tri od četiri pozvana svjedoka koji bi mogli imati saznanja o nestanku 17-godišnje Antonije Bilić.

Istražni sudija šibenskog Županijskog suda Igor Ninić prije desetak dana saslušao je prve svjedoke u postupku – roditelje Antonije Bilić, njenog susjeda Franu Bilića koji je zadnji vidio djevojku kako ulazi u šleper Dragana Paravinje, te još jednog svjedoka s područja Drniša.

Istražnim je postupkom obuhvaćeno ukupno 16 svjedoka.

Od izručenja Hrvatskoj iz BiH, Paravinja se nalazi u pritvoru u Šibeniku.