Komentari (113)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pametnom dosta. 1631. god. prvi rječnik bosanskog jezika, napisao je Bošnjak Muhamed Hevaija Uskufija. 1818. god. prvi rječnik "srpskog" jezika, napiso je Srbin Vuk Stefanović Karadžić.
ahahahahahahaha čuj Muhamed Hevaija Uskufija............ Gori si od onog vašeg prof.dr.sr.mr.kr lavića i njegovo proke prokića hahahahahahahahahah joj balije, da vas nema, trebalo bi vas izmisliti!!!
horion bosona prvi put pomenut kod konstantina porfirogeneta bizantijskog kralja u 10. stoljecu, povelja kulina bana ujedno i najstariji slavenski dokument znaci prije rusa poljaka ceha i vas šuga smo imali dokument pisan na bosančici odnosno trgovački ugovor sa dubrovnikom da smiju trgovati na području bosanske banovine. znači stepa stepane nauci historiju i svoju i našu zapravo ja mislim da si ti iz bosne pravoslavac stoga nauci svoju historiju da bi imao buducnost ovako nema nam buducnosti. Ti nisi srbin jer se beograđani nišlije novosađani ogradjuju od vas iz rsa dok jos imate vremena vratite se svojoj zemlji bosni :)))
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Reci ne smrdskom u Sandzaku bravo !!!
VIDEO ONE KOJE ZANIMA MUFTIJA ZUKORLIĆ NEĆE VIŠE BITI PREDSJEDNIK MEŠIHATA: http://www.youtube.com/watch?v=4UvBlNUApg8
Boga mi prvacici hrabri :)
I treba da protestuju!
Nazalost uceloj prici deca najvise gube! Jezik Bosanski ajde dobro nek je Bosanski, ali generalno je to isti jezik uceci Gramatiku Srpksog ucis grmatiku i Bosanskog...nema tu razlike u vremenima i padezima..nema razlike.....razumem da nece knjizevnost i Istoriju ali brate Grmatika je nauka i Bosanski (danasnji) nista drugo nego gramaticki jedna Srpskoj knjizevnosti! Deca nece da uce roditelji ih u tome podrzavaju, sad ja vas pitam ko tu gubi? Nazalost po taj narod dole vodjen verskim vodjama a ne razumnim ljudima sam sebe izlojue. Evo ja sam toliko upoznao ljudi iz tih dolekrajeva koji mi samo jedno kazu da bi najradije iz svoje koze pobegli. Kako taj narod ne izabere jednu pamtnu osobu koja ce biti most izmedju nas, a uvek se izaberu neki koji prave jos veci jaz......
Eeeeee ovi su pravi šutnja je pravi pravopis i gramatika bosanskog jezika isto kao i riječi himne BIH
Koja je to razlika izmedju jezika, osim u nazivu..tako da je svejedno
Ma kakvi! Oni bi, da se njih pita, najradije uveli predmet Predvojnička obuka, kao teoretski dio prije prakse u Siriji !
Đe si Sandžaklijaaaaa? Pa nekidan je bila vijest da službe raspolažu brojkom od 350 Bosanaca i Sandžaklija koji odoše u Siriju na stranu terorista...
Nije pop nego klix: http://www.klix.ba/vijesti/svijet/eu-zabrinuta-zbog-selefija-iz-evrope-koji-odlaze-u-rat-u-siriju/131215001#komentari
PRIKAŽI ODGOVORE (17)
Protiv sam uvođenja bosanskog jezika u Srbiji jer je to država Srbija i maternji jezik treba da bude srpski. Također sam protiv uvedenih jezika srpskog i hrvatskog u BiH, jer je to država BiH i maternji treba da bude bosanski, veoma jednostavno.
A kako ćeš to u praksi izvesti kad se radi o jednom jeziku sa tri naziva? (Pardon, četri ima još crnogorski. Čim to nekim nacionalno svjesnim papcima padne na pamet, isto će nastati i vojvodinski, sandžački, dalmatinski, hercegovački i krajiški. I naravno će svaki od njih imati svoju jedinu istinitu historiju.) Bosanski se govori svugdje u Srbiji, isto kao se srpski govori svugdje u BiH i Hrvatskoj. Ovo je isto kao da si protiv uvođenja njemačkog u Austriju.
Odrednica maternjih oficijelnih jezika bi trebala da bude država, veoma jednostavno, a pošto su skoro identični ne bi onda bio problem da bude kako sam naveo u postu iznad, dok ostali jezici bi bili drugog reda i neobavezni.
Lijepo je vidjet Bošnjake u Sandžaku, svaki dan ih je sve više mašAllah a smrdi kao i u genocidnom entitetu izumiru, zato uskoro kad se budemo ćerali, ćeraćemo se i preko Drine.
Tako to ide kad okupirana Srbija uopste priznaje i pristaje na gluposti kao sto su "bosanski" jezik ili naciju "Bosnjaci". Kasnije mogu priznati i novopazarski jezik i naciju, kad je bal nek je maskenbal.
Srbijanci na Sandzak tj. opstine Novi Pazar, Tutin i Sjenica gledaju kao na crnu rupu i najradije bi zeleli da se ti delovi odstrane od Srbije kako god je to moguce pa neka pomenuti iz teksta i njima slicni idu sa milim Bogom gde god im je volja. Ovako jos postoji samo veca opasnost da pocnu da parazitiraju na racun drzave koja iako siromasna danas ekonomski ide dobrim smerom, manje-vise.
nisam ga ni ja ucila u skoli i ipak me razumijete...ponekad xD
vidi malo kako je kad imaš vlastiti R. PRC
mislim republiku šumsku