Istraga kriminala u Srbiji
0

Novi dokazi protiv Svetlane Ražnatović

SRNA
Okružnom sudu u Beogradu stigla je dokumentacija o prodaji fudbalera FK "Obilić" Vladice Ćurćića i Seada Selakovića ruskom FK "Alaniji" i Dragana Šaraca klubu "Austrija" u okviru istrage protiv Svetlane Ražnatović, nekadašnjeg direktora Fudbalskog kluba "Obilić".

Okružno tužilaštvo tražilo je dopunu istrage protiv Ražnatovićeve, koja je počela marta 2003. godine.

Beogradski "Blic" nezvanično saznaje da u dokumentaciji najviše podataka ima u vezi sa prodajom fudbalera Ivana Vukumanović francuskom "Bordou" i Nebojše Jelenkovića bugarskom "Liteksu". Dokumentacija za ovu dvojicu igrača stigla je u Beograd početkom mjeseca. 

Sumnja se da je Vukumanović, prema zvaničnim podacima, ustupljen francuskom klubu bez obeštećenja jula 1998. godine, a da je stvarno prodat za više miliona maraka. 

I za Jelenkovića se sumnja da je zvanično dat bugarskom klubu bez obeštećenja, a da je u stvari je prodat, rekao je izvor "Blica" blizak istrazi.

Tužilaštvo tereti Ražnatovićevu da je kao vlasnik fudbalskog kluba od prodaje 15 fudbalera stranim klubovima u periodu od 1998. do 1. marta 2003. godine nezakonito prisvojila 22.529.000 njemačkih maraka i  480.000 američkih dolara, za koliko je i oštetila klub sa Vračara.